Бойко Борисов пред bTV: Ще предложа различен премиер - съвсем отдалечен от ГЕРБ

Няма да доставя удоволствие на воайора Радев, който ми снимаше спалнята с дрон, да кажа коя е Мата Хари, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: bTV
След днешните изявления на ЦИК, след изненадата им, да продължим да говорим за това не е продуктивно - и малкото хора, които гласуват ще ги откажем. Казвам го в множествено число, защото всички политици сме в тази битка. Хаосът е пълен навсякъде. Дори тук – с машините, флашките. Каквото и да кажеш, то е абсурдно. Това заяви в интервю за предаването "Лице в лице" по bTV лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.
 
Машините заминали за чужбина - не се знае кои са тук. Вече няма време да се говори. Ошашавихме и хората. Миналата седмица им казахме за 228 машини, добави той.  
 
Радев е назначил Рашков и единствената му роля е да организира избори. да има само роля да организира честни избори. В четвъртък по обяд ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И той си назначава проверка на себе си и казва, че до довечера ще отговори. Радев до сега трябваше да му е взел оставката и да сложи честен човек на негово място, възмути се бившият премиер.
 
Според Борисов, хората на Радев са фалшифицирали и предишните избори. "Има 4 души – 2-ма братя и семейният им кръг отговарят за всичко. Дошли от заплата 12 000 на 2 000. Да си дадеш най-важното събитие за държавата на една частна компания, която прави каквото си иска и на едни 4 души. На единия от тях жена му е във "Вътрешна сигурност" в МВР, един от най-близките до Рашков. Поне да бяха опровергали. От събота им казваме че има едни машини които се разхождат. Да успокоят хората, коментира Борисов.
 
Той добави, че няма вариант от ГЕРБ да не признаят изборите. "Радев такава омраза наложи, че в тази ситуация и при такова разделение не виждам как ще се оправим. И това не са политически изказвания. Преди година ви казах какво ще стане. Защото аз вече имам опит в този тежък занаят. Да балансираш между НАТО, атлантици, Европейска комисия, на Балканите", сподели лидерът на ГЕРБ.
 
ЕБВР намали прогнозата ни за растеж. Сега ЕК понижи и пргнозата си за растежа ни. Това не е ли шамар за Кирил и Асен, за успешния сл кабинет, попита риторично бившият министър-председател. 
 
В ковид кризата сме заради Кацаров, Радев. Някой видя ли да се ваксинира Радев? С каква ваксина с еваксинира, Вие видяхте ли неговия зелен сертификат. ЕК казват че проблемите са малкото ваксини и цените на енергията. Дадохме им модел как да върнат старите цени. Чакаме да каже правителството грешен ли е модела ни или да го приложат. Моделът "Борисов" е десет години цена на тока 70 до 100 лв. Моделът "Радев" е 380 лв. цена на тока. Три, четири пъти повече! И дървата поскъпнаха – да не би гората да стана по-малка. Въглищата да се вдигнали, заплатите на миньорите? Заредихме ли ядреното гориво? Моделът "Радев" сега ни доведе до тук. 
 
Постоихме Балкански поток – с нея не ни заобиколиха и останахме на газовата карта. Интерконекторът с Гърция бе даден на търг и строителството му спечелено от две гръцки компании. Лъжат нашите опоненти. Те толкова разбират от право, че и на изборите не могат да се регистрират. Ако ние бяхме интерконекторът до края на годината щеше да е готов – всяка седмица бях там.
 
А тези лъжци говорят за азерски газ – един милиард е договора ни с Алиев. Аз съм го издействал. Ние потребяваме около 3 млрд.куб.метра газ на година. Толкова са запленени от чужди интереси тези лъжци, а това е българският. 
 
На въпрос за поредната порция от снимки от неговата спалня, Борисов отговори, че това е гнусен компромат. "Спалнята не е моя, а държавна. Това е гнусен компромат. Слагат шкафчето подредено като ме няма, после плащат на някой да ме снима как спя. Няма нито една снимка да има връзка с мен и шкафчето. Аз в тази игра не влизам, отсече Борисов.
 
Няма да доставя удоволствие на воайора Радев, който ми снимаше спалнята с дрон, да кажа коя е Мата Хари. 
 
Ин хаус процедурата е разрешена от ЕК. Целта бе Севера да догони Юга. Искахме да е бързо, затова започнахме така. И до 2024 г. щеше да има Хемус и пътя до Видин. Не е имало незаконно строителство. Всичко е било по норми и правила. На тези които критикуват им казвам да обявят процедури и ако някой предложи по-евтино да се построи. И тогава ще имат право да ми говорят. Затова Хемус не е построена толкова време.
 
Много институции се занимават с контрола и възлагането. Ако някой нещо е нарушил да си носи отговорността. Ние пари сме осигурили за ремонта на АМ "Тракия" при Чирпан сме го осигурили. Тя е строена при Станишев. Като я разкрахме, отдолу беше станало на каша. Всичко трябваше да се прави наново там. Направи се реално нова магистрала. 
 
Вътрешният министър се провали с изборите. От понеделник Хемус ще продължи да е там – дано само я консервират, за да не ерозира зимата, заяви Борисов.
 
За месец това правителство разпореди 50 млн. за червени общини с постановление на МС. Ако ние сме правили корупционни схеми и тяхното е същото. Но не е – защото общините не могат да устискат на разходите. Трябва с постановление да им се дава, за да си платят тока за осветлението и други разходи.
 
Надявам се до края на зимата да оживеем. Днес имаме 199 починали. За 7 дни са 1101 българи, които няма да дочакат да се оправим. Сега има 165 000 под особен режим – как ще гласуват те. Този, който отговаря за Рашков – питайте го как ще гласуват. Той сега разбрал, че има мобилни секции, каза още лидерът на ГЕРБ. "Подиграха се с ГЕРБ да ни дадат две машини в които нямаше и 32-ри номер да си агитираме", възмути се той.
 
Ако управлявахме щяхме да стигнем над 70% ваксинирани. Дали с плащане или друго, но щеше да е факт. Ние ваксинирахме по 43 000 на ден. Щяхме да кажем за учители, за други съсловия – да е задължително. Щеше да има протести, но щеше да стане. Радев няма топки да го направи. Сега поискали от ЕК помощ, но пак не са казали на българите. Това са те. Можеше да загубя изборите, но България щеше да е като другите страни. 
 
Притесних се, че Кирил Петков обясни как бъдещият министър на транспорта им дарил 310 000 за кампанията. Ако това е цената – не знам как ще си направят кабинет. 
 
Нека видим резултатите. Ако при този машинен вот не приемат да има 100% контролно броене, защото сега като виждат хаоса може и да размислят. Христо Иванов искаше на миналите избори това. Нека сега не се опитват пак да се оправдават с нас. От 7-8 месеца нас ни няма – да правят каквото искат. 
 
Зависи от резултата на изборите. Ако е като преди – наравно. Или ако ни откраднат изборите. Не водим предварителни разговори. Проблем ще е, ако резултатът е такъв какъвто ни го дават социолозите. Тогава ще предложа различен премиер – съвсем отдалечен от ГЕРБ. Както Герджиков няма общо с ГЕРБ. Такъв премиер ще предложа и ще му възложим да говори с другите партии. Да има кабинет, който да е отдалечен и да има доверие. Тогава ще задържим мандата и ще преговаряме. Ако те не приемат вота на хората - защото те ни казват, че и без Радев не може, но и без Борисов не може. Ако имаме глави на раменете трябва да се обединим за 6 месеца да мине зимата. Аз съм отговорен и това бих направил. 
 
Знаете ли кой ще предложите за премиер, попита го накрая на интервюто водещата Цветанка Ризова. "Зная, да", отговори лидерът на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени