Бойко Борисов пред комисар Оливер Вархеи: Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България

България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти за конституционно гарантиране правата на гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание, добави той

бойко Борисов и Оливер Вархей
бойко Борисов и Оливер Вархей

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов проведе среща с еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи. Двамата обсъдиха европейската перспектива на Северна Македония.

 

"България изпълни своя дълг да подкрепи европейската перспектива на Република Северна Македония и сега е време нашите съседи да изпълнят своите ангажименти за конституционно гарантиране правата на гражданите на Северна Македония с българско самосъзнание", подчерта Борисов пред Вархеи.

 

Лидерът на ГЕРБ е поставил на вниманието на комисаря недопускането на българския евродепутат Андрей Ковачев. Борисов е подчертал, че подобно поведение на властите в Северна Македония е в противоречие с Договора за добросъседство между двете страни, както и не отговаря на европейските ценности за свобода на движението. Благодарих на комисаря за реакцията на европейските институции по казуса.

 

"По време на разговора запознах комисар Вархеи с усилията на ГЕРБ за формирането на стабилно редовно правителство. Трябва да бъде сложен край на политическото безвремие в България и ние от ГЕРБ-СДС сме твърдо решени да предложим експерти, които да могат да изведат България от кризите", заяви още Борисов.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени