Бойко Борисов: При тези варварски удари с ракети по граждански обекти в Украйна, Митрофанова е нежелана на първото заседание на НС (ВИДЕО)

В телевизионен ефир утре ще заявя не само пред нашите членове и симпатизанти, но и пред колегите от другите партии, че ние сме категорични, че г-жа Митрофанова е нежелана на първото заседание на 48-то НС, подчерта Десислава Атанасова

Бойко Борисов - брифинг в централата на ГЕРБ
Бойко Борисов - брифинг в централата на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Искам да се обърна към членовете и симпатизантите на партия ГЕРБ. При тези варварски удари с ракети по граждански обекти в Украйна, считам че дори и артистичната натура на Вежди Рашидов, който винаги е демонстрирал желанието си за мир и разбирателство, сега при тази агресия тези норми, които и ние сме спазвали в миналото, са несъвместими. Това каза на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

 

Затова парламентарната група на ГЕРБ, която ще бъде оглавявана от г-жа Десислава Атанасова отново, категорично, с необходимите по закон средства, след като е изпратена покана на г-жа Митрофанова, направете така заедно с другите политически партии утре като се видите, да направим така че да е нежелана на първото заседание на парламента, добави той.  

 

Борисов коментира днешното заявление на избрания за депутат от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, който в интервю за БНР заяви, че "ако не поканим Митрофанова на откриването на НС, това е обявяване на война". 

 

"Независимо от различните мнения - ние затова сме толкова голяма партия, защото имаме различни мнения. По темата Украйна, по темата война и по темата агресия на Путин няма да правя компромис с никого. Надявам се да сте ме разбрали", подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

В телевизионен ефир утре ще заявя не само пред нашите членове и симпатизанти, но и пред колегите от другите партии, че ние сме категорични, че г-жа Митрофанова е нежелана на първото заседание на 48-то НС, заяви Десислава Атанасова. 

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени