Бойко Борисов: Приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата (НА ЖИВО)

Видях как се върнаха най-лошите практики в парламента, добави той

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Дадох път на нови хора, които да не дразнят, които в тази тежка криза да помогнат с каквото могат. Най-лесно е да откажеш разговори и среща. На такива срещи трябва да дадеш аргумент. Аз приемам решението на Изпълнителната комисия да върнем мандата. Видях как се върнаха най-лошите практики в парламента. Това каза във включване на живо по фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

"Тези трябва да ги държим максимум и живите предавания да стоят да ги вижда народът какво представляват. Сега искат да променят правилата - каквито искат правила да приемат. Страх ги е и няма да направят правителство. Кольо Радулов толкова се радва, че ще става депутат. Ползваха го да плюва Бойко и после - отивай на село. Новите бюджети трябва да предвидят стотици милиони за ваксини, дезинфекционни материали, парите за първа линия. Лекарства!". Това добави премиерът в оставка Борисов. 

"Хората очакват от нас да вкараме правителството в парламента, но при това надменно отношение. Да си пети или шести в класирането и да обясняваш как първият се провалил и да говорят като ментори, като "новото", което едва ли не харесвали хората. А народът каза така - ГЕРБ трябва да е в управлението. И второ - ГЕРБ трябва да бъде контролирана от тези партии. Сиреч, народът не ни даде превес, не ни е казал: Ето, отивайте да управлявате. Много направихте, но и много трябва да промените. И вие на моменти може да сте били надменни, арогантни, ще ви сложим тези другите да Ви контролират. Никой не е казал, че има вълна", подробно разясни Борисов. 

Помня 2005 г., без един лев като се явих на изборите за кмет на София. Първо като дойдоха БСП - хора, червени балони. Ние с Боршош тогава наехме две стаички, пари нямахме никакви. На другия ден дойде царя - жълти балони. На третия ден Костов с Бебо Гаврийски - сини балони. А ние - без нищо, върна се назад във времето лидерът на ПП ГЕРБ. 
"Как така решихте да пипате първо съдийте - това няма да им го простя. Веднага започват и лобистките поправки но тези дела, като вкарат и съдиите да ги мачкат в парламента...", каза още той. 

"Не ги интересува план за възстановяване, не ги интересва какво ще се случва през следващите седнимици. Те искат да има мъгла, да могат да излизат от сенките, да лъжат, до подвеждат. След два месеца ще има предсрочни избори. И пак ще се получи същото. И пак ли ще бягат от отговорност. Хората гледат, българите са много мъдър народ", коментира Борисов.

Премиерът се обърна към министъра на здравеопазването в оставка: "Прекрасно управлявате пандемията, вчера имаме рекорд на ваксинирани. Помогнете и на Северна Македония, докато дойдат другите ваксини и имаме излишък, помогнете на тези, които имат български паспорти. А не като Атанасов - "Зачитаме националните интереси". Питат го - "Ама  какво за националните интереси". Той забелва очите и пак си знае само едно -"Зачитаме националните интереси", завърши Борисов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени