Бойко Борисов разговаря с бившия украински президент Порошенко (ВИДЕО)

Порошенко пък посочи, че само тази сутрин са убити над 100 деца

Борисов разговаря с Порошенко
Борисов разговаря с Порошенко

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря с бившия украински президент Петро Порошенко. Разговорът се проведе онлайн и се предаваше на живо от централата на ГЕРБ в София. Заедно с бившия премиер беше и кметът на София Йорданка Фандъкова. 

 

Ще дадем в парламента своята подкрепа за справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди жени и деца, които бягат сега от войната и да се рушат сгради и болници, инфраструктура. Българите подкрепят украинския народ. Партията ми е твърда за незабавна подкрепа за Украйна, посочи той. Ние сме на страната на Украйна, на евроатлантическата общност на световната демократична общност. Ти, като приятел и брат, пази се, обърна се Борисов към Порошенко и изпрати поздрави на Зеленски и Кличко.

 

Порошенко благодари за обаждането и добави, че във времена на война истинският приятел е важен. Разговарял с кмета на Киев Виталий Кличко, който също трябвало да се включи в разговора, но имал по-важна среща. Порошенко обясни, че ще остане в Украйна и добави, че руските войски са близо и само на 10 км от неговия офис. Но са успели да ги спрат и дни наред не могат да се преместят дори на сантиметър. Само за последната нощ са имали 12 артилерийски атаки над цивилни сгради и 9 граждани са убити. Поясни, че имат над 1000 украински граждани, които са убити.


Борисов напомни, че как навремето са правили детски градини за БГ диаспората в Украйна. По думите му този ужас трябва незабавно да спре, а всичко друго е празни приказки.

 

Порошенко пък посочи, че само тази сутрин са убити над 100 деца. Поясни, че при война има загуби, но извършват едно чудо – "спират бандитите на Путин".  По думите му са били подценявани, но създали неприятна изненада за Путин. Обърна се към Борисов, че имат нужда от оръжия, боеприпаси, муниции, система за антиракетна отбрана и то сега, а не след 2-3 седмици.

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени