Бойко Борисов: С президента Радев не сме се виждали, не сме говорили, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа (ВИДЕО)

Лидерът на ГЕРБ даде множество примери за разногласия между ГЕРБ и служебни министри и попита личи ли си там да има координация между него и Радев

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, зам.-председателите на партията Томислав Дончев и Даниел Митов, както и председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова провеждат брифинг след заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. На него е взето решение да се оборват лъжите на "Продължаваме промяната".

 

"Вчера беше казана една лъжа. Разбирам, че когато менторът, този, котйто ви е създал на практика, ви е дал път в политиката... Макар че и това не е съвсем вярно, защото първо ние - Калина Константинова, после в правителството на Плевнелиев Асен Василев беше министър. След това президентът Радев - много хора сме участвали и сме били излъгани. Това не е новина", заяви Борисов.

 

"Няма да се включваме в квалификациите, защото Делян Добрев беше извадил тълкувателния речник и знаете какво значи "шарлатанин". Трябва да намерим някакъв консенсус за съставяне на правителство. Но не мога да не реагирам на една лъжа. Извинявам се за малко острия тон по Нова телевизия, но те (водещите, бел. ред.) се държаха като адвокати на "Продължаваме Промяната". И задаваха на Деница Сачева въпроси, които тя няма как да знае. А когато не знаеш отговора на един въпрос, изглеждаш колеблив. А тя е твърда жена и не й отива", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

 

"С президента Радев не сме се виждали, не сме говорили, нито едно действие не сме съгласували. Това е абсолютна лъжа и тя се натрапва. Не съм виновен, че партията на "Промяната" разочарова първо нас, след това се разочарова президентът Плевнелиев, а вчера се отрече и президентът Радев", обясни бившият премиер.

 

"След президента Радев Слави Трифонов публично се отрече от тях и ги обвини в корупция. Другият им коалиционен партньор - г-жа Нинова, от трибуната ги нарече аматьори и обясни как са лъгали. И най-важният показател - близо 200 000 гласоподаватели се отрекоха от тях", каза още Борисов.

 

"Победихме ги с близо 5%, с техните машините, с техните вълшебни флашки, с техния министър и техния контрол върху цялата държава. Това е харчене на много енергия, но ние всъщност върнахме възможността за избор и подкрепихме БСП", уточни лидерът на ГЕРБ.

 

По думите му Нинова не благодарила на ГЕРБ и на депутатите, че са подкрепили нейния закон. "Точно обратното, много бързо забрави. Затова нека видим сега какво президентът Радев какво ще каже. За съжаление, ние нямаме никакъв контакт с него, не знаем дали ще наложи вето. Там ще водим нов разговор, защото не можем да бъдем обвързвани в нещо като спасителен пояс на партиите на "Промяната", наречени от президента шарлатани", продължи Борисов в опит да обясни решението му, ако се стигне до вето върху Изборния кодекс, от ГЕРБ да го подкрепят.

 

Лидерът на ГЕРБ даде множество примери за разногласия между ГЕРБ и служебни министри и попита личи ли си там да има координация между него и Радев. "Включих се, защото издевателстваха върху Сачева. Дори стигнаха до там да питат кой е Темелков. Аз дори не се сетих за него. Когато Калина Константинова и Божидар Божинов станаха министри, няма проблем, че са работили за ГЕРБ. Но на мен ми се дава за пример в национален ефир някакъв човек, който не е взимал никога управленско решение", възмути се Борисов.

"Повече няма да търпим. Когато има несправедливост, ще се включваме, вие се включвайте и го оборвайте. Защото няма да допуснем една лъжа да обикля", продължи лидерът на ГЕРБ.

 

"Имаме няколко дни да използваме единствения шанс за редовно правителство. Трябва да оставим проф. Габровски да проведе спокойно своите разговори, да успокои страстите и всички заедно да направим правителство", добави той и призова депутатите си да не лепят етикети на своите колеги.

 

"Това са нашите доводи. Асен Василев излъга вчера и по тази тема", завърши Борисов във връзка с твърдението на Василев, че лидерът на ГЕРБ и президентът Румен Радев координират действията си.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: От 2009 г. слушам спекулации как ГЕРБ щяла да се коалира с БСП. Истината е, че точно хората, които използв

Той добави, че оттук нататък Северна Македония се поставя в ситуация на тежка конфронтация не само с България, а с целия ЕС и трябва да обяснява защо

Прочетете повече прочетете повече

МВнР проговори за изстъпленията на Скопие покрай честванията на Гоце Делчев: Отношението им е унизително и недопустимо

Напомняме, че свободното движение на хора е сред основните принципи на функциониране на ЕС, пишат в официална позиция от Външно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени