Бойко Борисов се ваксинира в болница "Софиямед": Нямам други оплаквания освен служебното правителство

За да съм модерен, затова предпочитам да се ваксинирам с "Модерна", каза лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов при поставянето на ваксината
Бойко Борисов при поставянето на ваксината

Имам оплаквания от служебното правителство, други оплаквания нямам, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при поставянето на ваксина в болница "Софиямед". "Направихме научноизследователски кораб – чудесен, днес го пускат на вода и нито Томислав Дончев, нито Красимир Вълчев са поканили. А тези сега нямат никаква заслуга за този кораб. Това са ми оплакванията", добави Борисов. 

 

Бойко Борисов при поставянето на ваксината
Бойко Борисов при поставянето на ваксината Източник: Facebook

В Европа скоро няма да може да се пътува без ваксинационен сертификат. Аз съм против задължителните неща, но трябва с много убеждаване от нас и от докторите да се ваксинират хората, за да се постигне този колективен имунитет, коментира Борисов.

 

Ние осигурихме ваксините – Астра, Джонсън, Модерна, Пфайзер. Хората трябва да се ваксинират по желание, не насила. Аз съм против задължителното ваксиниране, каза Борисов, но добави, че развитието на четвъртата вълна на коронавирус се надига. 

 

Трябва да ги агитираме да се ваксинират, защото няма по-ценно от колективния имунитет. Обръщам се към политическата класа – дайте това да ни е основният приоритет. Обръщам се и към тези, които са гласували за нас, 650 000 не са малко хора.


Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени