Бойко Борисов: Ще ви помоля за малко повече оптимизъм, ако не работеше парламентът - нямаше да видим никакъв Шенген

Преговорите не са завършени, процесът е деликатен, искам да благодаря на колегите от Румъния и Австрия, че продължаваме в много конструктивен дух да изчистваме последните детайли, заяви Мария Габриел

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Facebook

Ще ви помоля за повече оптимизъм. Част съм от всичко това, което хората правеха - в лицето на премиера Денков, на Кирил Петков, на Мария Габриел, на огромна армия от българи, които успяха да придвижат България да влезе в Шенгенското пространство. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Асен Василев, Николай Денков и Мария Габриел.

 

Бойко Борисов, Денков, Василев, Габриел
Бойко Борисов, Денков, Василев, Габриел Източник: Facebook

"Използване на Шенгенската информационна система означава друго доверие към България. И ние изглеждаме по съвсем различен начин в момента заради тези 7-8 месеца, в които работим заедно. По бюджета, виждате, има много трудности, но с Асен Василев - все по-добри стават параметрите", каза още Борисов. "Ако не работеше парламента - никакъв Шенген", категорично заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Ние създадохме мнозинства, които решиха всички проблеми. Огромен труд, не е идеално, но ние в последните няколко седмици се научихме да работим заедно. Съжалявам, че и Кирил го няма, далече е", допълни Борисов. Срещата днес показа, че присъединяването ни към Шенген не е самоцел, каза Мария Габриел.

 

Мария Габриел
Мария Габриел Източник: Facebook

"Преговорите не са завършени, процесът е деликатен, искам да благодаря на колегите от Румъния и Австрия, че продължаваме в много конструктивен дух да изчистваме последните детайли", допълни тя.

 

"Предварителното изпълнение на бюджета за тази година показва, че дефицитът ще бъде по-нисък от планираното. Очакваме той да бъде на 2,5%, а не на 3% и ще ни остане 1 милиард, който може да бъден използван тази година, за да си помогнем за догодина. Това опровергава всички черни сценарии, които се чуха за това, че държавата ще фалира", каза финансовият министър Асен Василев.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени