Бойко Борисов: Това е война! Да се опитва военният министър да изкарва войната "военен конфликт"?! (НА ЖИВО)

Надявам се да са приключили с анализите и да се използва целия експертен потенциал на държавата, вкл.на опозицията

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

И децата знаеха, че трябваше да свърши Олимпиадата, за да се стигне до тези действия. С всички условности се опитаха да дадат правилна формулировка. Притеснява ме, че две от партиите в НС не подписват декларация заради думата "санкции" и се пазарят. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Полагахме огромни усилия да не се стигне до този конфликт. Както и да го наричат днес, това си е война с жертви. Искам да питам тези - да се опитваш да изкараш това военен конфликт? Все едно да бомбардират Варна и Стара Загора-това е война! Снощи на ЕНП изслушах Урсула, Порошенко, Кличко...войната е факт. Настояваме не само за декларация,а да бъдем единни.


Някои цифри-горива, торове, лекарства, пластмасови изделия и т.н изнасяме към Украйна, търговията ни е над 1 млрд.$. Внасяме черни метали,захар,хартия...С Русия е още по-тежко. Стокооборотът м/у Русия и Украйна е за над 20 млрд,с Русия-около 500 млрд и 175 млрд.куб.м газ., обясни бившият премиер.


Надявам се да са приключили с анализите и да се използва целия експертен потенциал на държавата, вкл.на опозицията. Както и да го наричат, това е война - вият сирени, падат ракети, добави Борисов. 

Предлагаме да се направи коридор за всички българи (само в Одеска област живеят 130 хиляди българи). В ГЕРБ стотици се обадиха да предложат домовете си за бежанци. Дипломацията да продължи да работи, гинат хора и цялата щета ще дойде в Европа. Ще последва обедняване. В днешния ден трябва да демонстриране единство. Стомана, чугун, сладкарски изделия - как ще ги компенсираме, банкова система и финанси. Ще ги подкрепим управляващите по всички теми, защото сме го работили. С Порошенко сме обикаляли из цяла Украйна. Доживяхме в 21 век в мирна Европа да има пак война, възмути се лидерът на ГЕРБ.

 

Искам да направя едно напомняне към Кирил Петков, който казва, че от 12 години не е строено по гръцката връзка. От 1300 години не е строено, с изключение при нас. Опреснявам памет и показва документи - оставям ви ги, за да реагирате на тази лъжа. На 95% беше построена връзката с Гърция. И искам да похваля Петков, който каза, че благодарение на тръбата ние последни ще пострадаме. Има 1 млрд.кубика в тръбата и е на българска  територия, последна ще изстине България. Предлагаме подкрепа и сътрудничество. Всякакви витиевати изрази за тази война са недопустими, гинат хора, на нашето Черно море се развиват действията, добави Борисов. 


Радев нали щеше да ходи на парада в Москва на 9 май, сега да се вдигне и да иде. Да отиде в Украйна - ще го аплодираме. Но трудно се ходи там, когато е казано,че Крим е руски. Много работи щяхме да направим, ако бяхме ние, но народът избра да подкрепяме. Много работи и съм го демонстрирал, завърши бившят министър-председател.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени