Бойко Борисов: Това връщане на кадрите на НДСВ не е случайно, икономически кръгове стоят зад тях (НА ЖИВО)

Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Това връщане на кадрите на НДСВ не е случайно, това са икономически кръгове, които стоят зад тях. Знам как бушуваха срещу мен като бях главен секретар. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. 

 
От 464 секции през април сега имаше 770 секции в чужбина - 140 000 души са гласували сега, с 30 000 по-малко. Похарчиха толкова пари. Поне да дадат списъка на електронните специалисти от чужбина, които са носили, пипали, настройвали машините. Откъде ги намериха, кой ги контролираше. До 7 ч. са преброени В 11 часа Трифонов обявява правителството и казва - чакам Радев да ми прати мандат. По това време ГЕРБ е първа политическа сила - откъде знае Трифонов, че ще е първа политическа сила. От 20.00 часа до 7 ч. тази сутрин са преброени 95,22% от гласувалите, а оттогава досега не могат да преброят 2,5 %, добави Борисов.
 
"Кой може да каже, че представлява народа в момента?! 70% се отвратиха и уплашиха и не искаха да гласуват. 30% са гласували, плюс-минус. Ние още вчера казахме - с такива политически партии не желаем да носим отговорност", допълни Борисов.
 
Ние добре, че сме живи, това е голям късмет. Нашите хора се радваха, викат - оживяхме, оцеляхме. Мараджиев първа политическа сила в Пловдив област. И той пита: "Сега какво ще правят, пак ли ще арестуват". Бойко Рашков направи бараж на ИТН и на някой други. Например, в циганската махала на Гоце Делчев да видите как си разменяха представителите в секците. И гласове - там, където ДПС на предишните избори са имали 12 000 гласа, а сега имат 6 000 и другите са отишли при ИТН. Но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, който ни стои над главите", коментира лидерът на ГЕРБ. 
 
Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Facebook
"Така ли си мислиш, че си ни победил бе, Слави?", попита Борисов. И продължи: "Бойко Рашков в деня на изборите дава интервю в "Дневник", открито агитира в деня на изборите - това, ако някой от нашите го беше направил, щяхте да го разкъсате. Ники Василев е разумен, но не е "ново лице". Ако Слави Трифонов искаше да прави правителство трбваше да постъпи по следния начин: Победих, ето ми го правителството, имам толкова депутати, обръщам се към партиите да ни подкрепят". 
 
Само с НАСА не се бяхме занимавали. Разбрахме, че щели да изпращат в орбита двама българи - мъж и жена, а с тях и северомакедонец. И си представете, че дойде някакъв извънземен и ги пита кой какъв е. И ето така стават "междузвездните войни", пошегува се лидерът на ГЕРБ. 
 
Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да има правителство. Не знам така коя партия ще иска да го подкрепи. Това е играта на Румен Радев - служебното правителство да продължи. Те затова така се държат, сякаш ще векуват. През следващите дни ще наблюдаваме коя от партиите ще се държи като лека жена и ще отиде. Малко ми е тъжно, защото нашите съседи си дигитализират държавите, направиха и приеха планове за възстановяване, а тук тепърва ще се говори по тази тема. 

"Благодаря на нашите хора че си преодоляха страха. Имаме в Добрич задържан за постове във фейсбук. Но е мълчание. Пак за джипа говори – човека с трите джипа. Нали сега возят неговите началници – те са си в НСО. Обслужват Радев. Шест такива джипа има. Вече не се возя на него", каза Борисов.

На въпрос "Как ще гласува ГЕРБ", лидерът на ГЕРБ отговори: "Нека стигнем до гласуване. Кабинет няма да има. Рашков ще продължи да върлува, докато изчегъртва всичко, което може. Баташки да се върне като шеф на болницата в Пловдив! На мнението сме от вечерта – Трифонов ще си измие ръцете с тези хора. Защо търсехте мен – защото аз нося политическа отговорност".

Беше зададен следващ въпрос: "Физически бил ли сте заплашен?". Борисов каза, че Рашков е говорил, че ще го вика на разпит. "Ако в комунистическо следствие те разпитва Рашков, не се знае как ще излезеш от следствието и дали ще излезеш.. Да бяхте видели Мараджиев (областният координатор на ГЕРБ-Пловдив област, бел. ред.) как изглеждаше! Деси Танева са я викали да подписва предупредителни протоколи. Който е наш активист има такъв протокол", възмути се Бойко Борисов.. 



 
 
 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени