Бойко Борисов: Трябва да се види това, което е сътворил Василев във финансите и митниците

Лидерът на ГЕРБ допълни, че Асен Василев намери подходящо време да дезертира, няма да подкрепим втори мандат трябва да се види това което е сътворил Василев във финансите и митниците

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БГНЕС

"Те не искат правителство, днес също има даваме време да мислят и стават точно 7 дни от преговорите". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание по повод ротацията и дали е възможно да продължат преговорите с ПП-ДБ.

 

Попитан дали ще откаже от Мария Габриел, Борисов заяви: "Защо трябва да се откажем от Мария Габриел?!". По думите му Асен Василев, който нарече Габриел красивото лице на мафията, благодарение на ГЕРБ е финансов министър.

 

"Благодарение на нашата подкрепа, ние го защитавахме девет месеца от всички, които го нападаха. Моето обяснение е, че Асен Василев е намерил прекрасното време да дезертира и то по начин, по който да обедини всички, които не ни обичат", коментира Борисов.

 

Борисов допълни, че дълго време е прекарал с Василев и го определи като умен човек, който в момента прави опит да обедини всички, които не харесват ГЕРБ. 

 

Лидерът на ГЕРБ допълни, че трябва да се види това което е сътворил Василев във финансите и митниците, това което казват от Международния валутен фонд, фокусите които е правил и, че ще трябва да връщаме пари по Плана за въстановяване и устойчивост.  

 

Агенция Митници
Агенция Митници Източник: Zonanews

 "След фокусите, които прави във финансите, ще трябва да връщаме пари от бюджета по плана за възстановяване, смачканият дефицит е на база на много фокуси. Той, ако остане, и това беше най-големият мотив той да остане финансов министър, трябва да си оправи тази каша, защото МВФ в доклада си казва, че трябва да се вдигнат данъците", разкритикува работата на Василев лидерът на ГЕРБ.

 

Бойко Борисов бе категоричен, че втори мандат на ПП-ДБ няма да бъде подкрепен от ГЕРБ-СДС.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени