Бойко Борисов: Утре в НС ще представим безспорен кандидат за премиер (НА ЖИВО)

Всички медии признават, че за тези две години не е имало борба с корупцията, не само, че нищо хубаво не се е случило, но и всичко се провали, добави той

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Изпълнителната комисия на ГЕРБ-СДС реши да използваме 1 мандат с наш премиер и да съставим правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция в централата на партията.

 

Избори през август без бюджет е катастрофа,  всеки отговорен политик не може да остави нс да работи 1 месец без да произведе нищо, не може хаоса в държавата да продължи, добави той. 

 

Не може да оставим хаоса в страната да продължа. Грабежи, катастрофи, убийства, никаква перспектива за България! Ще предложим безспорен премиер, ще го направим утре в парламента, пред лидерите на всички партии. Изборът не е за точния момент, това което българите очакват - да се сложи ред хаоса, да заработят европейските фондове, ПВУ, процедурите по Шенген и еврозоната да тръгнат, очакват ред в хаоса, очакват ред в правосъдната система, изтъкна Бойко Борисов.

 

Съзнаваме цялата си отговорност, съзнаваме хейта, която ще отнесем, заяви лидерът на ГЕРБ. 

Първо се обръщам към втората политическа сила. Най-стабилните демокрации работят по този начин - слагаме на масата програмата, представяме кандидатът за премиер, допълни лидерът на ГЕРБ.

 

Категорично сме решени, каквото и да ни струва това, каквито и обиди да има. Не може повече да разделяме на добри и лоши партиите в парламента - всички те са излъчени от български народ, каза бившият премиер.

 

Всички медии признават, че за тези две години не е имало борба с корупцията, не само, че нищо хубаво не се е случило, но и всичко се провали. България изглежда най-зле на Баканите. Нашият премиер ще бъде човек, който може да изведе икономиката. 

 

За ПП и ДБ, ако не се случи подкрепа , разчитаме на останалите партии. 2 години бях оправдание за всички и всички се провалиха, подчерта Бойко Борисов. Слагаме мандата на масата и търсим отговорните партии да преведем страната. Нямаме изискване към личностите в кабинета дали са партийни или експерти. Ще градим върху това дали си разбират от работата.

 

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Правителство ще има, поемаме риска, заяви Борисов. Поемаме хейта и опорките.  Ако сме с тях ще е добре за България. Народа ще оцени тези, които оставят интересите на партията на заден план. Ние като отговорни хора поемаме този ангажимент. Правителство ще предложим подредено на база на приоритети и цели, кой ще влезе в кабинета от двете партии или от четирите не е от значение. Това народа ще го оцени, категорично заяви бившият министър-председател.

 

Първият мандат с излъчен премиер, гордост за България, върху състава слагам празните имена на министерствата и с тези които се съгласят да споделим отговорност, запълваме имената на министрите, описа лидерът на ГЕРБ.

 

Кандидатът ни за премиер трябва да направи колектива си, ако ни предложат поддръжника на Путин, оня с червените знамена, за социален министър, няма да го одобрим, подчерта Борисов.

 

Още от "Политика"

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени