Бойко Борисов в Ловеч: Служебният министър Шишков днес е казал, че спирането на АМ "Хемус" е идиотия. По метода на елементарните преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти (ВИДЕО)

Любимата партия на ПП е БСП, а основният финансист там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: БТА

При всички избори досега съм заставал с голям оптимизъм пред вас. Днес щяхме да дойдем тук по АМ "Хемус" - тя щеше да бъде готова. Ако цитираме служебния министър Шишков - не ми е любимец - днес го е казал: "Спирането на АМ "Хемус" е идиотия". Това заяви на среща с членове, симпатизанти и граждани на Ловеч лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

 "По метода на елементарните преобразования - идиотия може да се извърши от идиоти. Наистина, това е идиотия - да не направиш "Хемус", да не направиш тунела под Шипка и тогава да отидеш на АМ "Черно море", тя трябва да е последна, за да вържеш пристанищата на Турция и Румъния с нашите. Това са стратегически инфраструктурни проекти. Те не са приумици", добави Борисов. 

 

"Година-две се наслушахме на лъжи, а "Хемус" я няма. По трасето виждате мостовете, огромен труд, 2 г. в този хаус всичко е в застой. От Белокопитово- Търговище е готова, не я пускат, защото трябва и нас да ни поканят. Държат готови неща да не ги пуснат, да не кажат, че ние сме ги направили", твърди  бившият премиер.

 

Препълнената зала в Ловеч
Препълнената зала в Ловеч Източник: Скрийншот/Facebook

"Никоя друга партия не е била толкова близко до нас през годините, колкото ПП. Това е парадокс. Те бяха на моя етаж - съветници, пътуваха по чужбина с нас. И сега твърдят, че сме си били близки с "Възраждане", със Стефан Янев, едва ли не с президента Радев работим заедно. Нищо не се е променило, но търсим път за единение на нацията и излизане от кризата. Сърбия и Косово непрестанно са в конфликт, в Украйна военни действия с пълна сила и ние сме в средата. Народът трябва да е единен. И всеки, който си позволи да разединява, трябва да получи шамар от народа. И той ще го получи на изборите. Както ни наредите, така ще се управлява", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

А  по адрес на атаките от вече бившите управляващи каза: "Те много обичат да заплашват. Българският народ има много поговорки - който нож вади, от нож умира, който гроб копае другиму сам пада в него... Мога още 10 да изкарам".            

 

Борисов отново показа графики за цените на горивата по време на неговото управление и след това. "Виждате ли промяната къде ви заведе - във висините. И сега, като се махнаха, пак започна да падат цените", посочи лидерът на ГЕРБ. И поръча на своите да направят схема и на растежа на дълга.

 

Той посочи и, че едновременно страдат и обедняват както симпатизантите на ГЕРБ, така и тези на ПП. "И в техните зали стоят хора, и те страдат. Ние показваме схеми - какво е било преди, какво е сега. Любимата партия на ПП е БСП, а основният финансист там е Румен Гечев - световен щампион по фалиране на банки. 25-26 банки е фалирал. Той им прави финансите, до къде да ни доведе?", посочи експремиерът.
 
Според него имаме дългова спирала, чадър над нелегалната миграция от мининистър Рашков, няма дърва, има височки цени на тока и газа.

"Асен Василев, понеже е цар на схемите, не може да му отрече - щом се е оправи с Лукойл и Газпром, с посредниците, значи е много добър", добави още Борисов.

 

Според него допреди Василев България винаги е имала разумни финансови министри, не само тези на ГЕРБ, но и Орешарски, и Милен Велчев. "Все хора, които са се съобразявали и с международните партньори, и с фискалния резерв. Последният бастион и там падна", смята Борисов.

 

Според него всеки разумен министър е щял да изтегли заем, защото е видно, че нищо, освен военната индустрия, не ни работи, а разходите растат. "Щеше да го изтегли и лихвите щяха да са 1,5. Аз предупреждавах, че Асен Василев ще постави капан на служебното правителство", коментира той забавения според него нов държавен дълг. 

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени