Бойко Борисов в парламента: Превърнахме се в държавата на записите, целта е да не се състави правителство (ВИДЕО)

Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме изпере само народът, каза той

Борисов в кулоарите на НС
Борисов в кулоарите на НС Източник: Скрийншот/Facebook

Целта е да се провали правителството. Всичко е много близко до това да бъде съставено. То човек да няма телефон на днешно време, превърнахме се в държава на записите. Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка със записите, които се очаква да извади днес на пресконференция политическият номад Радостин Василев.

 

Според него във всяка правова държава нерегламентиран запис не се коментира. Той припомни, че сам е бил жертва на записи - "по тоалетни, по спални, по какво ли не" и журналистите били в "телешки възторг" да го коментират. Борисов няма информация по темата, но нарече случилото се "нечистоплътно".

 

Бившият премиер няколко пъти той повтори, че и неговите записи са били нерегламентирани и са целели сваляне на правителството. "По същия начин искат сега да ни попречат. Абсолютно същият сценарий сега се прилага към ПП и ДБ", смята Борисов. Целта била да се направи всичко възможно, за да не се направи правителство.

 

"Това обслужва много, много различни интереси, които не искат България да се стабилизира", добави той. "Аз не знам той какво знае. Това е нечистоплътие, незаконно и вместо да си говорим за бюджета, законите, ще си говорим как някой записва. Службите са много широко понятие. Полиция ли е, жандармерия ли е, гранична полиция, ДАНС... Има ли регламентирано мероприятие, разпоредени ли е? Това са тежки обвинения, не може да се слагат под един знаменател", подчерта лидерът на Борисов.

 

На него специално записите няма да му повлияят на разговорите за правителство. "Аз не настоявам за нищо. Мария Габриел води преговори. Аз не участвам. Мен може да ме "изпере" само народът", коментира той разговорите с ПП-ДБ. Пералнята "Делонги" според него е това, което гласуват хората. "Видяхте как престанаха да говорят за кюлчета и чекмеджета, защото е същият монтаж. Да  ме омаскарят, да се срине държавата", посочи той.

 

Лидерът на ГЕРБ изрази подозрения и за привикването си на разпит вчера. "Притеснява ме времето, което са избрали - когато се прави правителство. Нищо нямаше да се промени ако бе преди или след седмица", добави още той. 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени