Бойко Борисов в Пловдив: Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков (ВИДЕО)

Без нерви и без его да се направи кабинет с кратък мандат, препоръча той

Бойко Борисов в Пловдив
Бойко Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново е на посещение в Пловдив - за втори път в рамките на няколко дни. След като в неделя лидерът на ГЕРБ инспектира строителството на Колежа, днес прави оглед на модернизацията на пречиствателната станция под тепетата.

 

Борисов поздрави гражданите на Пловдив за придобивката на пречиствателната станция. От целия отпадък 20 хиляди тона, се превръща в метан станцията в енергия, която задвижва пречиствателната станция за 450 хил. души.

 

Това е огромен проект за 120 млн., заяви Борисов и добави: "Зад нас е всичко, което сме свършили. Това са фактите. Като кажат, че нищо не е направено... То само пречиствателните станции да вземеш. В Марица вече ще се излива абсолютно чиста вода. Затова сме дошли, за да видим какво сме свършили. Това е в полза за здравето на хората".

 

Всички партии още на изборите са декларирали какво могат и какво не могат да правят. В такава ситуация като политическата криза единственото, което е нужно е разум - да има правителство, да има парламент, каза Борисов на въпрос за разговорите за кабинет.

 

Без нерви и без его, дадох вчера формула. Ако след всички срещи на партиите, което е огромен напредък, се изготви документ, гарантиран от партиите, от министри, които не са политически лица, както е служебното правителство, с кратък мандат, да мине зимата, и оттам-нататъка е ясно, че се отива на избори. Трябва ли сега или след месеци. Ако е сега, нищо повече няма да се направи, ако е после, ще има повече разлика, каза експремиерът.

 

Асен Василев направи много бюджети и сутринта зам.-шефката на КТ "Подкрепа" каза, че когато те са поставили въпроса за МРЗ и доходите, г-н Василев им отказал, припомни той.

 

Ние не само подкрепихме бюджета на кабинета Петков, но и основни моменти бяха предложени от нас. Кое се промени за 1 месец, че бюджетът, който лично Василев внесе, та да се говори, че идва катастрофа. Финансов министър, на когото бюджетът не издържа и месец, трябва ли да е във властта, попита реторично Борисов.

 

Сега предизборно искат да си купят гласове. Това навремето беше заклеймявано като предизборно пазаруване. Искаме документ, подписан от лидерите, че само, по което се отвори, ще се приема, каза Борисов.

 

Хората протестират днес, защото техните доходи не бяха защитени от партията на Василев и Петков, коментира той днешните протести на синдикатите.

 

С Добрев правихме една сметка - нямаше по-добра социална политика от санирането, защото стотици малки фирми санираха блоковете, хиляди работни места. Близо 40-50% по-ниска енергия и по-дълъг живот на панелните блокове. 1 млн.мегават часа на година сме спестили от това - колкото един голям реактор на Марица.Този тон държавата го е продала и е спечелила вследствие на икономията от саниране. Кръгът се е затворил, а ползата за гражданите е огромна, отсече Борисов.

 

Очаква ни зимата на Асен Василев, каза още той. Можем да подкрепим всичко в името на хората, но не мога да обясня защо подкрепям виновниците за кризата да правят пак бели, заяви лидерът на ГЕРБ и отново повтори, че, ако с разпише какво ще се прави, ще подкрепят, но, ако пак започнат да правят поразии, няма да ги подкрепят.

 

"Те не случиха на партньори, като не са с ГЕРБ, с БСП, с кого са? Тогава ще направят павителство с ДПС и "Възраждане". В такава ситуация - нестандартно решение с документ, подписан от партиите и да се направи кабинет с кратък период, който ще изпълнява само това, което е подписано", каза още Борисов.

 

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени