Бойко Борисов в Стамболийски: Днес чухме и в парламента, че служебните министри са далавераджии

Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт, добави той

Бойко Борисов в Стамболийски
Бойко Борисов в Стамболийски Източник: ПП ГЕРБ

Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1 процента на изборите казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. За ДПС не знам, но ние искаме да сме на хиляди километри от това продажно мнозинство, което искате да направите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Стамболийски по повод скандалите между ИТН и ДБ при преговорите им за съставяне на правителство, съобщава пресцентърът на партията. По думите на Борисов най-виновен за сегашната ситуация е Румен Радев и ще се види в следващите дни как прикриват много неща, защото най-ги е страх от това, което са направили.

 

"Това, което го говорехме преди две седмици, днес го чухме в парламента. Че са далавераджии и искат само постове. Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите, да даде главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Ние не сме се срещали с никой и не искаме да участваме", подчерта председателят на ГЕРБ. Според него, ако отидем на трети избори, това са половин милиард лева похарчени от държавата за избори.

 

Бойко Борисов и Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и координатор на ГЕРБ
Бойко Борисов и Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и координатор на ГЕРБ Източник: ПП ГЕРБ

"Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и добър ден да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността. Да не ни намесват нас, нека да си направят правителство. Не знам сега как ще се сдобрят. Тошко Йорданов каза, че техният министър е мошеник. Ние като казахме, че най-добрият му приятел Спецов е мошеник, вие си траехте", припомни Борисов.

 

Той бе категоричен, че ГЕРБ е готова за избори и ще увеличи своя резултат, но за държавата е по-добре сега да направят правителство и да си поемат отговорността. "Признавам вота на хората и нека първият да направи правителство. Това е демокрацията. Да не ни слагат, че участваме в някакви преговори", призова Бойко Борисов.

 

"Това е демокрацията по Рашковски и Радевски, която Христо Иванов иска да наложи. Другите купуваха гласове яко и затова сега са уплашени, защото ние без нищо имаме колкото тях. Другите партии ходеха по предприятията, но тях дали са ги викали да ги предупреждават да не правят корпоративен вот? И ДБ, и ИТН ходеха по предприятията. Полицаите не са виновни, като имат такъв министър като Бойко Рашков. На тях им е неудобно да правят това", посочи председателят на ГЕРБ по повод терора над симпатизантите на ГЕРБ в дните преди изборите на 11 юли.

 

Членове и симпатизанти на ГЕРБ бяха дошли, за да се видят с лидера на партията
Членове и симпатизанти на ГЕРБ бяха дошли, за да се видят с лидера на партията Източник: ПП ГЕРБ

"Цялата страна беше с техни билбордове, през 1 километър на магистралата. Тези пари от къде са?", попита Борисов. "От Стефан Янев три упрека чух към нас сутринта, разбирам го човекът, че му е неудобно и неслучайно е излязъл през задния вход на парламента. Първото е, че сме давали по 50 лева на пенсионерите. Да му кажа, че не може това да е упрек, че сме дали на 2,4 милиона пенсионери пари за лекарства по време на пандемията. Вторият упрек е за Северозапада – защо сме правили "Хемус" и Ботевград-Видин. Ами защото има нужда от развитие и там. И третото е, че сме давали безвъзмездно пари на бизнеса при Ковид-кризата. Упреците на Стефан Янев са наша реклама", категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

 

Той припомни, че БСП са фалирали най-много банки. "Сега първото, което направиха е да се хвърлят на ББР. Само че Кирил Петков каза, че банката е капитализирана и е в цветущо състояние. Сега битката е как да я източат. С поставени фирми уж за Ай Ти, ще дават по 5-10 милиона необезпечени и те няма да ги върнат", предупреди Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си, че в новия вариант на Плана за възстановяване е предвиден 1 милиард за 1 гигават соларни паркове и попита хората от това ли най-много имат нужда? "Обещали са мангизи на някой, за да купят от тях батериите", посочи Бойко Борисов.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени