Бойко Борисов в Търговище: Както каза Гари Каспаров - сега фигурите са бели и черни. И ние сме на страната на белите фигури (НА ЖИВО)

Лидерите на Агнешките главички, на кръга "Олимп", на разбойническата приватизация ще ми дават оценка

Бойко Борисов в Търговище
Бойко Борисов в Търговище Източник: Скрийншот/Facebook

Искам да обясня на членовете на ГЕРБ защо до нашето лого стои логото на СДС. Това беше партията, която изведе България от комунизма, партията, която направи много за България. И добре, че дойде ГЕРБ след СДС.

 

Защо стигнаха обаче дотук? Защото техните лидери и не сме забравили за кръговете "Олимп", на Агнешките главички, разбойническата приватизация. И те днес ще ми дават оценка. 

 

Нашият най-голям съюзник са цените в магазините. Добре, че го имаше СДС, защото тогавалидерите на СДС работеха за БСП, както и в момента работят за БСП - те са си истинска лява партия. 

 

Вчера имаше пост на Христо Иванов и на Корнелия Нинова. Иванов говори срещу Путин и президента, а Нинова - нея ще я цитирам дословно. Нинова говори обратно. Тези хора щели да работят заедно. Корените им са в старата комунистическа партия. 

 

Ето ги цените на хранителните продукти - само за седмица са с 20-30 % нагоре. Дали можем да оправим това положение? Трудна работа. Когато дойдохме 2009 г. беше световната финансова криза, гръцката криза - фалираха държави. Но ГЕРБ беше як и измъкнахме България от кризата. 

През 2013 г. при Орешарски фалира КТБ, не беше платен тока на американските ТЕЦ-ове бяхме осъдени от руснаците за реакторите, със сядането на бюрото видях, че сме с над 6 млрд. лв. назад. Дойдохме на власт, ГЕРБ беше як и платихме - на руснаците, на американските ТЕЦ-ове, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

И сме работили само така, че да се увеличава фискалния резерв. АМ "Хемус" две години стои само да не я открият и да трябва да кажат, че ние сме я построили. Готова е, само трябва да й сложат маркировката, заяви Борисов.

 

Това са две години застой - с изключение на държавния ълг, който расте нагоре. Теглите еднакво, зле сте колкото и избирателите на "Промяната". Ако останат тези, тука, където пише 36 млрд . дълг, ще станат 50 млрд. Имаме една много счупена държава. Помните ли, ней-елементарното, понеже се вижда с просто окол. По време на нашето управление заради майсторското ни управление на миграционната криза, бяхме направили нулева нелегална миграция. Вчера обявиха бедствено положение заради нелегална миграция. Питайте вашите съседи, роднини - защо при Бойко нямаше миграция, призова бившият премиер. 

 

Светът е геополитика - първо с миграцията, гарантирам ви, че с президента Ердоган много бързо след 2 октомври ще решим този въпрос. Горивата - ще слязат надолу, казах ви как. Газа - също имам решение. Правил съм го 12 години. Не приказвам като тях така (...) пет моста, 4 тунела, 6 полета. През 90-те години така бяха пирамидите - тези са същите. Българският народ е обиран няколко пъти. Ще се справим, ако ни подкрепите - 12 години сме го правили. И приятелите ни в Европа са там, и в Турция, и във Вашингтон. Ще се справим, обеща лидерът на ГЕРБ. 

 

Това, от което най-много ме е страх е изстрелването на ракети към Запорожката АЕЦ. И сега, когато виждам колко се изнервя обстановката, защото агресията на Путин е видима за всички. Целият демократичен свят сме категорично решени да го спрем, добави бившият министър-председател.

"Това, което прави Путин в момента е извън всякакъв нормален коментар - ядрен шантаж, бой по Запорожие. Ние веднъж вече с Чернобил сме яли попарата на ядрената авария. Първи сме по онкозаболявания. С ядрена авария приключва земеделие, туризъм", заяви Борисов. 

 

Представете си, че някой ни цели Козлодуй с ракети. А партията на "Промяната " още не се е произнесла срещу Путин. В опорките им пише - никаква геополитика. Както каза Гари Каспаров - сега фигурите са бели и черни. И ние сме на страната на белите фигури. Не омже да не съм против заедно с нашата партия срещу човек, който директно ни заплашва - с ядрено оръжие и ядрен шантаж. Затова трябва да се помага на Украйна, за да може да свърши тази война, подчерта лидерът на ГЕРБ.

 

Не може петата и шестата партия да излъчват вицепремиери и да казват - нас хората са ни избрали. това не е нормално, ще събираме гилзите накрая. колко чудесно би било сега един як дясноцентристки блок да изведе България от кризата. И те вече се чудят - нашите американски приятели - защо мине не мине и Петков и Василев заявяват: "На нас никакви американци не могат да ни кажат нищо". Кирил Петков в Брюксел обясняваше, че аз съм против Република Северна Македония да започне преговори- Петков не знае, че в същото време в Банкя, с Урсула фон дер Лайен говорим, та се наложи на другия ден ние да внесем предложението, за да го опровергаем за лъжите му в Брюксел. 

АМ "Хемус" ще я има - за Търговище тя е като пълноводна река. "Хемус" ще я има, заяви категорични Борисов. Ние законно строихме, с инхаус процедури, които са разрешени от ЕС. Затова строихме с инфаус, защото са бързи. Бързото построяване на АМ "Хемус" е решаващо за бизнеса. Да сте живи и здрави, завърши изказването си лидерът на ГЕРБ на срещата с избиратели, симпатизанти и членове на партията в Търговище.

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени