Бойко Борисов: Всичко, което правеше Партията на посредниците (ПП), докато бе на власт, бе в полза на Руската федерация (НА ЖИВО)

По време на нашето управление бяхме сполетени от три кризи - финансова, миграционна и ковид криза. И в трите се справихме най-добре и бяхме давани за пример, заяви той

Борисов на брифинг на ГЕРБ
Борисов на брифинг на ГЕРБ Източник: Скрийншот/Facebook

Искам да поздравя екипа, под ръководството на Дончев, работиха по антикризисните мерки. Това вълнува хората. Основният ни спор е с Партията на посредниците - ПП. Тя върна посредниците в газа, в тока, в нефта. Всичко се случва в полза на Руската федерация, с подкрепата на Партията на посредниците. Това заяви лидерът на ГЕРБ на брифинг в централата на партията. 

 

По време на нашето управление бяхме сполетени от три кризи - финансова, миграционна и ковид криза. И в трите се справихме най-добре и бяхме давани за пример. Дори и вчера шефката на Европол Катрин Де Бол даде за пример операция от 2020 г. Тогава с колегите от Великобритания работихме по един афганистанец в Лондон. Десетки нелегални мигранти до Великобритания и 7 каналджии. 

 

От нулева миграция, сочени за пример, в момента виждате - по 20 по 30, по 40 нелегални мигранти. Това е резултат от управлението на Партията на посредниците. 

 

Финансовата катастрофа, която ни остави Асен Василев е непоправима. Става въпрос за антикризисно правителство, за правителство, което да ни преведе през кризата, отговори Борисов на въпрос с кого ще се коалира ГЕРБ след изборите.  

 

Изборите са в ръцете на Радев. Ако те успеят да ги проведат няма да изпадаме в ситуация социолозите да си късат ризите. С флашките, софтуера и машините, които охраняваше Бойко Рашков - така става разминаването и разликата между проучванията и резултата.

 

Бившият държавен секретар на САЩ е похвалил страната ни като държавата с най-модерната инфраструктура на Балканите. 20 % имаме в терминала в Александруполис. От кое да се срамуваме тогава? От кое? Някой е направил нещо по-добре от нас ли, попита риторично Борисов.

 

За тези две години АМ "Хемус" можеше да е почти готова, АМ "Струма" - да е готова и да не говорим вече за нея. Хвалят се от ПП, че се спрели всичко. Еконт-а щеше да прави летище в Русе. Унищожиха всичко, възмути се бившият премиер. 

Не само ще върнем европейските пари за АМ "Струма", но ще трябва да я правим със собствени средства. За кое по-първо да даваме пари - за пенси ли или за автомагистрали? 

Кой накара вчера три национални медии да отидат в дома на Кирил Петков, да го записват - какъв е той, не е вече премиер. Кой изпрати трите телевиизии там - накуп? Когато си отговорим на тези въпроси, ще си отговорим за свободата на словото в България. какъв ви е Кирил Петков, началник ли е на медиите. Не се заяждам с вас, защото знам, че е унизително и за вас. Това са жалки факти, не е равнопоставеност, отбеляза лидерът на ГЕРБ. 

Кризата при нас не е внесена, Европа има проблеми, защото самата тя си ги е създала - има проблеми с еленергията, защото си затвориха ядрените централи. българия е основен износител на еленергия - каква криза имаме там и кое наложи да се вдигнат цените там. А проблемът с газа съм ви казал - ще го реша за часове, както съм го решавал с години. И когато говорите за модели, сравнете колко са плащали за газ при единия и при другия модел, заяви Борисов. 

 

За нас беше отворен Белия дом, и Берлин, и Париж, и Кремъл, и Атина. И дойдоха някакви, които даже не знаят къде са - те не знаят географията, не знаят, че имаме нефтенопристанище и във Варна - май оня, дето танцуваше го каза, вече им забравих имената, каза Бойко Борисов. Премиерският е сложен занаят, не е за всеки, добави бившият министър-председател.

 

Още от "Политика"

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Шаламанов: Рискове за националната сигурност има, но що се отнася до отбраната - тя е гарантирана. Най-вече с членството

Бившият министър на отбраната коментира и ситуацията в Украйна. По думите му страната е в затруднено положение, но с ускорено предоставяне на военна помощ е възможно да има решителен обрат

Прочетете повече прочетете повече

Министър Запрянов отмени готвено хибридно мероприятие на комунистическия елемент Стоимен Стоименов в Централния военен к

Книгата на Стоименов съдържа в себе си тезите и опорните точки на руската хибридна пропаганда, посочват от Атлантическия съвет на България

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени