Бойко Борисов: За месец управляващите взеха 1,5 млрд. нов дълг, с три пъти по-висока лихва (ВИДЕО)

Борисов каза, че журналистите прекрасно знаят, че след подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се е говорило

Бойко Борисов след разпита
Бойко Борисов след разпита

За какво ме питаха ли. Питаха ме, че докато се тълпите тук, още половин милиард нов дълг днес заяви правителството. Миналата седмица половин милиард, по-миналата седмица половин милиард. Това каза пред събралите се журналисти след като приключи разпитът му като свидетел в СГП лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

"И докато Вие се тълпите тук, вече с милиард и половина за по-малко от 30 дни. В същото време меморандум за милиарди с неясни компании, подписан в гранитна зала на МС", добави той. 

 

Борисов каза, че журналистите прекрасно знаят, че след подобни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, което се е говорило. "Благодаря, че сте дошли. И да видим дали довечера в новините ще има за новия половин милиард дълг, само за 30 дни - милиард и половина. Нови дългове, с три пъти по-високи лихви. Тези лихви ще минат половин милиард за година накрая", разясни Борисов. 

 

"Така, че докато вие изпълнявате заръката на деня, в петък, в МС, в гранитна зала, в присъствието на Кирил Петков, се подписа за милиардна сделка меморандум. Оправданието на Асен Василев вчера по Нова телевизия беше, че той не трябвало да го проверява (собственика на фонда, с когото е подписан меморандума, бел. ред.), защото имало човек от американското посолство. А службите къде са? А службите не проверяват ли?, риторично попита бившият премиер. 

 

 

 

 

 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени