Бойко Борисов запозна лидера на ХДС с антикризисната програма на ГЕРБ

По-късно Борисов се срещна със заместник-председателя на Парламентарната група на ХДС и ХСС в Бундестага Йохан Давид Вадефул

Бойко Борисов и Фридрих Мерц
Бойко Борисов и Фридрих Мерц

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов продължава срещите си в рамките на 35-ия конгрес на Християндемократическия съюз(ХДС).

 

България е в тежка икономическа и енергийна криза, но най-големият проблем в страната е разделението в обществото. Това е заявил Борисов по време на разговор с председателя на ХДС Фридрих Мерц.

 

"Запознах го с антикризисната програма на ГЕРБ по сектори, която ще представим следващата седмица и конкретните мерки в нея за преодоляване на високите цени на тока и газа. Споделих на Мерц, че решението е стабилно управление, а не избори след избори, които водят до несигурност в живота на българските граждани", заявява Бойко Борисов в пост във Фейсбук.

 

"Само за последната година и половина страната ни е изправена пред четвърти по ред избори, а кризите се задълбочават, защото липсва правителство, което да поеме отговорност. Фридрих Мерц пожела успех на ГЕРБ-СДС на предстоящия вот", пише още Борисов.

 

По-късно Борисов се срещна със заместник-председателя на Парламентарната група на ХДС и ХСС в Бундестага Йохан Давид Вадефул. Двамата обсъдиха развитието на войната в Украйна и отражението й на Балканите и в Черноморския регион.

 

Пред него лидерът на ГЕРБ е подчертал, че липсата на редовно правителство и провеждането на поредните предсрочни парламентарни избори в България водят до задълбочаване на нестабилността в страната и в региона.


"С Вадефул се обединихме около мнението, че са необходими решително лидерство, ясни и бързи действия. Той от своя страна пожела успех на ГЕРБ на предстоящите избори", написа във фейсбук Бойко Борисов.

 


 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени