Бойко Борисов: Защо Рашков вече не се е самосезирал за това, което чухме вчера между Тошко Йорданов и Татяна Дончева? (ВИДЕО)

Борисов е на посещение в Бургаско

След концерта настава тишина и хаос. Свидетели сме на ежедневни скандали и свидетелства за корупция. Как така Бойко Рашко вече не се е самосезирал за това, което чухме вчера по БНР между Тошко Йорданов и Татяна Дончева? Това написа в своя профил във фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

 

"Добре, че успяхме да преведем парите за пътя от Бургас до Слънчев бряг, защото сигурно щяха да спрат изграждането му, както направиха с АМ "Хемус". До 2 месеца пътят ще бъде асфалтиран. Целият трафик от АМ "Тракия" за Слънчев бряг и Варна ще минава оттук и няма да натоварва Бургас.


ГЕРБ ще се запомни с направеното в страната. В Бургас сме санирали 185 блока. Колко блока е санирал Румен Радев? Нула! Бургазлии знаят кой е направил зала "Арена Бургас", колкото и новата власт да саботира пускането й в експлоатация. Отделихме и 10 милиона за санирането и ремонт и на болницата".

"Само ще цитирам това, което чух вчера. За престъпления на висши държавни служители - представяте ли си това да беше случило с наши хора? Какво чудо щеше да е - антикорупционни фондове, Свободна Европа... Вчера председателят на най-голямата парламентарна група, както обича да се изявява", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Цитирам - зам.-председателят на парламента пише на листче, така както Пламен Узунов с чертичките  - листчето е във вътрешния джоб - за депутат по половин милион. За 30 депутати по 500 000 прави 15 милиона ресурс. Откъде? Аз се чудя как този блюстител на правото - министър Рашков, намразих си името покрай него, не се самосезира. Да прати БОП, ДАНС, и премиерът не се е намесил. Кой е този депутат с листчето, къде се е случило това, кога?", настоя Борисов.

 

Той изтъкна, че това са няколко състава на престъпление, от висши длъжностни лица, зад които стои лично Бойко Рашков. "Той се разпорежда с политическите партии, както намери за добре. Колко време чакаме да разберем министърът на икономиката е ли или не е чужд гражданин? Аз съм за незабавна промяна на Конституцията - да отпадне двойното гражданство".

 

"Защо господин Тошко Йорданов едва вчера споделя за този колосален подкуп от половин милион?", попита Бойко Борисов. И продължи: "Връзват ли ви се всичките неща сега? "Купените" депутати от Борисов - когато има престъпление и си мълчиш дни наред за него, сигурно има някакъв подтекст"

 

"Кой плати да освободят охраната на главния прокурор и патриарха - за да станат лесна мишена. Кой плати и колко?", настоятелно попита отново лидерът на ГЕРБ. "Защо Капон, Хаджигенов и Мая мълчат по този въпрос?", добави той.

 

"Ще коментираме оттук нататък кой, кога и на кого ще повдигне обвинение", заяви бившият премиер. "Между машината и софтуера се манипулират изборите и затова ЦИК на Радев не брои квитанциите. Виждате какъв финансов ресурс е изсипан за компромати срещу нашето правителство ГЕРБ, щом за един депутат на Слави дават половин милион лева - търговия с влияние и ще изкупят всичко! Бойко Рашков защо не разследва?!", заяви отново Борисов.

 

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени