Бойко Борисов: Застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и ще стоим докрай! В момента фигурите са бели и черни. Сега трябва ясна и твърда позиция!

Мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват, са единственият изход за България, заяви лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Благодаря ти, Манфред! Винаги съм казвал - народ, който няма памет, който не помни знака на СДС и отиде и се прегърна с БСП като ДБ, не може да говори за дясноцентристко каквото и да е, каза Борисов и даде думата на лидера на СДС Румен Христов.

 

Румен Христов и Бойко Борисов
Румен Христов и Бойко Борисов Източник: Zonanews

Благодарим ви за подкрепата, съветите и напътствията. Може да се гордеете с тези две формации - те никога не допуснаха кризи в България, те решаваха тежките кризи. Сега отново има кризи и отново от десните формации ще бъдат решени, бъдете сигурни. Искам да се обърна към онези избиратели, които подкрепят ДБ - тези, които отидоха и направиха коалиция с БСП, което е недопустимо. Ако някои от нашите основатели, част от които не са сред живите, чуят, че ДБ, която произлезе от СДС е отишла и е направила коалиция с БСП, разбирайте БКП, сигурно ще се обърнат в гроба. Аз се обръщам към тях - помислете за кого ще дадете гласовете си в неделя, призова Христов.

 

Румен Христов
Румен Христов Източник: Zonanews

Знам, че се вълнувате и то си е за вълнение. Кризата е толкова силна, че човек не знае кое е по-добро, но нашата отговорност е голяма. 12 години имаше кризи. Ние първата, финансовата, я преодоляхме. След това дойде най-голямата - мигрантската. Благодарение на ЕК, на европейския съвет, на турския президент и на нашата воля България беше сочена за пример за справяне с нелегалната миграция. Вчера имаме извънредно положение в две области заради мигранти. Е, какво беше при нас, какво е сега. Извънредно положение, хиляди мигранти безконтролно. Как се справяхме ние, риторично попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

После дойде COVID кризата. Благодарение на нашите лекари, медицински сестри, санитари, бяхме пак давани за пример.  След това дойде ковид кризата. Благодарение на медиците ни България беше сочена за пример с кризата. Гледаха ние какво правим - първи затваряхме, първи отваряхме. Все след нас вървяха. Сега е тежка кризата, защото похарчиха парите. Направиха така, че да рухнат цели системи, подчерта бившият министър-председател.

 

"Хубаво ги хулим ("Промяната", бел. ред.), но казахме и каква предлагаме. Екипите на Томислав Дончев работиха много. Застанахме твърдо и помогнахме на РСМ и Албания. Видяхте, че народът го прие, един протестиращ няма. Застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и стоим докрай, както и Гари Каспаров подчерта, както и Манфред Вебер. Всички наше партньори го оценяват. Оценяват се и жестовете на кмета на София, на Пловдив, който в Деня на независимостта угасиха осветленията на паметниците на Съветската армия, законът, който Дани Митов внесе да дадем оръжие на Украйна. В момента фигурите са бели и черни. Ясна и твърда позиция трябва и може би това ни струва 4-5% от гласовете. Мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват, са единственият изход за България", продължи Борисов.

 

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Zonanews

Опитват се да изкарат, че едва ли не ГЕРБ има страхотно бъдеще, ако ме няма мен. Ама няма проблем, го казва това и на Кирил, и на Асен. Вие се радвайте, докато ме има мен, защото аз съм добър човек. Вие си представете, ако се събудя с друга мисъл и ви докопат Томислав, Делян, Андрей и всичките, а тук има два реда, които ви се точат. Как си представяте вие да сте министри, защото първата политическа сила трябва да изкара премиер. Ето, мен няма да ме има. Как ще се оправите с тях без мен? просто не си го причинявайте. Това е като приказката - не пожелавай жената, в случая партията на другия, защото ще стане твоя и тогава ще видите за какво става въпрос. Ние изглеждаме, че сме подредени, дисциплинарни и едва ли не по устав, какви спорове и тези, какви характери са и за да вървят след мен, те са се убедили, че вървят на правилно място. Не си го причинявайте. Аз уважавам хората, които ще си дадат гласа за вас, уважавайте и вие тези, които ще си дадат гласа за нас, призова лидерът на ГЕРБ.

 

Манфред Вебер
Манфред Вебер Източник: Zonanews

Манфред, и утре когато си говориш с Урсула фон дер Лайен - никакъв проблем в България не може да има, ако тези четири партии, гарантирано евроатлантически се обединят. Всички показатели ще бъдат нагоре. Единственият ми страх е Запорожие и искам да те помоля - всеки ден ракети падат, много е близо до нас, ние сме наплашени от "Чернобил", пораженията върху България са, че ние сме на първо място по онкозаболявания в Европа, а Путин всеки ден си играе със "Запорожие". Направете всичко възможно да гарантираме зона за сигурност там. Една подобна авария и Румъния, и България ще заминат. Това ми е молбата към те, Манфред. Събери ги на най-високо ниво в ЕП, това е огромна тревога за нас и би трябвало да тревожи всички, каза бившият премиер.

 

Иначе тук - да, ако не ни е мил народът, може да си говорим врели некипели и да си ходим на избори. Но след вота може да имаме много ясна управленска програма. Сигурен съм, че и президентът Радев ще е много по-спокоен със стабилно правителство, защото видя какво е да се управлява, защото всичко му се пише на гърба, категоричен бе Борисов.    

                                                     

"Застанахме твърдо зад Украйна след агресията на Путин и ще стоим докрай, както и Гари Каспаров, и Манфред Вебер. В момента фигурите са бели и черни. Сега трябва ясна и твърда позиция, подчерта Борисов.

 

Единственият изход за България е мощна коалиция от центристки и десни партии, които знаят къде отиват. Казвам го на Кирил и Асен: "Вие се радвайте, докато ме има мене. Защото аз съм добър човек. Помислете, ако ви докопат Томислав, Делян, които така ви се точат. Как ще се оправите без мене?", каза от трибуната Борисов. 

 

Бойко Борисов и Манфред Вебер
Бойко Борисов и Манфред Вебер Източник: Zonanews


 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени