Бойко Борисов: Завеждам дело за клевета срещу Рашков (НА ЖИВО)

Преди вота идната седмица копоите на Радев и Рашков извършват брутални нарушения на закона и правата и свободите на българските граждани

Пресконференция на ГЕРБ
Пресконференция на ГЕРБ

Рашков казва, че средства са минавали през банка на Борисов! Ако днес не кажеш коя е банката, на която съм собственик, утре завеждам дело срещу теб. Това каза на пресконфенция в централата на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов. 

 

"Рашков, ако днес не кажеш коя е банката на която съм собственик утре завеждам дело за клевета срещу теб. Незабавно кажи коя е тази банка, за да отида и да си седна там. Кой къде превежда парите си мен не ме интересува. Всяка една банка е минала обстоен преглед преди да бъдем приети в чакалнята на еврозоната. Незабавно се извини и спри да лъжеш в полза на Радев", възмутено заяви бившият премиер. 

Борисов коментира, че всичко това е, защото Радев се страхува от предстоящия резултат. "Тотален хаос в държавата. Слоганът в нашата партия се превърна в най-чуваната дума навсякъде. Хаос! За три дни над 550 умрели! Вместо това излиза и казва, че съм собственик на банка. Само преди няколко месеца минаха стрес тестове, проверяваха се от ЕЦБ. Ама кажете коя е банката, за да можем да ви осъдим. Като е излязъл да говори да каже всичко. Как да се защитя без да й каже името", допълни Борисов.

 

Преди вота идната седмица копоите на Радев и Рашков извършват брутални нарушения на закона и правата и свободите на българските граждани. От партията излагат десетки документирани случаи из цялата страна, където тоталитарната машина на Радев и Рашков нахлува в домове и друга частна собственост на членове, активисти, кметове и партийни функционери от ГЕРБ. Днес Бойко Рашков продължи да сипе нови клевети и лъжи като основен генератор във фабриката за фалшиви новини. В Свиленград, докато копоите на Рашков репресираха кметицата на града и нейния съпруг, Рашков каза 100-процентовата лъжа, че Бойко Борисов бил собственик на банка. 

 

От партията разкриват шокиращи подробности за невижданата предизборна репресия, извършвана от едноличната диктатура на Румен Радев през назначения от него служебен кабинет и вътрешния министър Бойко Рашков. Президентът е решен на всяка цена да спечели втори мандат и имунитет за още 5 години, за да не влезе в затвора за безбройните си афери и затова си осигури вече 7-ми месец еднолично управление, с което влияе пряко на изборите.

 

"Нито една заповед не съвпада с другата. На фона на това пропагандата на Радев казва, че цената на природния газ през ноември намалява с 33%. Това го казва министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев", коментира той.

 

"Защо лъжат? Едновременно казват, че от 1 ноември цената става 93,53 лв., като през ноември е била 94 лв. Как го изчислиха това 33% намаление. Лъжа след лъжа, официализирана по централните емисии на медии. След тази лъжа всички заявиха, че цените се увеличават с 27%", добави лидерът на ГЕРБ.

"В същото време служебното правителство няколко пъти тегли по половин милиард дълг, като се подготвят. Болниците са пълни, цените растат, буквално лъжат на пресконференциите. Ние подадохме и жалба до ЦИК за машините, които предоставят, а тези които са ни дали са до 21 номер, а ние сме 32. Те казаха, че евентуално ще променят софтуера и някога ще ни дадат. Изборите обаче са само след няколко дни. С една дума те казват, че ние не сме в равнопоставено положение с другите партии", заяви Борисов.

 

Той беше категоричен, че софтуера се манипулира и именно затова се обжалва решението на ЦИК за броене на контролните разписки от партиите близки до Радев. "Решението да не се броят квитанциите го отдавам единствено на това, че се пипа софтуера. Ако не ги притеснява нищо, какво им пречи да ги броят. Решенията на съда не коментирам, само припомням, че Пламен Узунов получаваше решенията предварително", допълни експремиерът.

 

Делян Добрев заяви, че е провел разговор с кметицата на Симеоновград. В дома й не са намерени нито списъци, нито списъци. "Според нея това е поръчка и ежедневие вече някой в нашата област да бъде репресиран, вероятно ги плаши високия ни резултат. Ежедневно хората се разпитват и се задържат. Втората им акция в Малко Градище, където Рашков казва, че кметицата е арестувана, а тя никога не е задържана. От МВР твърдят, че магазина на мъжа й са намерени списъци с имена, а истината е, че са немерени списъци в кметството за дърва", обясни той.

 

"От това, което знаем до момента, аз съм се обадил и съм проверил всички негови твърдения и те не са истина. В Симеонов град не са намерени пари и списъци, в Любимец списъка е за дърва, намерен в кметството. Намерени са лични карти на починали хора, защото кмета ги събира, за да ги върне в ЕСГРАОН", подчерта Добрев.


Той запита журналистите как в предизборна кампания медиите оставят едни да се леят в постоянно срещу една определена партия и в полза на друга.

 

"Той в момента, за да отклони внимание от труповете на починалите, хаоса който предизвика, най-лесния начин е този. Това ще върне животи, ще ваксинира ли, ще вдигне икономиката на крака ли? Как ние като всяка партия да събираме хората и да им обясним как да гласуват, като нямаме машини. Честно ли е това? Едно от най-хубавите неща, което се е случило на България мисля, че са напълно завършените магистрали. А сега има пълен застой на всичко", допълни бившият премиер.


 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени