Бойко Рашков се закани "да се справи" с Бойко Борисов

Не се справихте с нищо - нито с Васил и Георги Илиеви, нито с Илия Павлов, отговори му Тома Биков

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: МС

Остри думи се размениха между Тома Биков от ГЕРБ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Причината е, че назначеният от Румен Радев за силов вицепремиер си позволи от парламентарната трибуна да нарече депутатите от ГЕРБ "мутри".

 

От ПГ на ГЕРБ възмутено отговориха на безчинствата на Рашков. "90-те години бях ученик, а вие бяхте шеф на Националната следствена служба от 1995 до 1997 г. и помня, че ви сваляхме с камъни, моите протести бяха срещу Рашков и Виденов", заяви Биков.

 

Той заяви, че Рашков е бил част от системата и на висша позиция по времето на най-мутренските години, а днес се прави на морален стожер. "Не можете да сте морален стожер, защото помним. Не се справихте с нищо - нито с Васил и Георги Илиеви, нито с Илия Павлов".

 

"Вероятно сте ме проверили, нямам 19 имота и кажете от името на Радев, Божков и други оперативно интересни лица кой трябва да стане главен прокурор, очевидно имате подадено име", заяви Тома Биков.  

 

"Не съм бил шеф на националното следствие през 90-те, заместник бях, след което бях избран за народен представител. Написал съм над 100 закона", дръпна се Рашков. От трибуната на Народното събрание мракобесният служебен вътрешен министър поиска да се справи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Съжалявам само за едно, че не справихме с вашия лидер, но има време, от вас зависи дайте ми тази възможност", директно си поиска пост в бъдещо правителство Бойко Рашков.

Биков припомни, че с нищо не се е справил, защото именно той и хора като него са докарали държавата до крах и не може да бъде морален стожер. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени