Бойко Рашков се закани "да се справи" с Бойко Борисов

Не се справихте с нищо - нито с Васил и Георги Илиеви, нито с Илия Павлов, отговори му Тома Биков

Бойко Рашков
Бойко Рашков Източник: МС

Остри думи се размениха между Тома Биков от ГЕРБ и служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Причината е, че назначеният от Румен Радев за силов вицепремиер си позволи от парламентарната трибуна да нарече депутатите от ГЕРБ "мутри".

 

От ПГ на ГЕРБ възмутено отговориха на безчинствата на Рашков. "90-те години бях ученик, а вие бяхте шеф на Националната следствена служба от 1995 до 1997 г. и помня, че ви сваляхме с камъни, моите протести бяха срещу Рашков и Виденов", заяви Биков.

 

Той заяви, че Рашков е бил част от системата и на висша позиция по времето на най-мутренските години, а днес се прави на морален стожер. "Не можете да сте морален стожер, защото помним. Не се справихте с нищо - нито с Васил и Георги Илиеви, нито с Илия Павлов".

 

"Вероятно сте ме проверили, нямам 19 имота и кажете от името на Радев, Божков и други оперативно интересни лица кой трябва да стане главен прокурор, очевидно имате подадено име", заяви Тома Биков.  

 

"Не съм бил шеф на националното следствие през 90-те, заместник бях, след което бях избран за народен представител. Написал съм над 100 закона", дръпна се Рашков. От трибуната на Народното събрание мракобесният служебен вътрешен министър поиска да се справи с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

"Съжалявам само за едно, че не справихме с вашия лидер, но има време, от вас зависи дайте ми тази възможност", директно си поиска пост в бъдещо правителство Бойко Рашков.

Биков припомни, че с нищо не се е справил, защото именно той и хора като него са докарали държавата до крах и не може да бъде морален стожер. 

Още от "Политика"

ГЕРБ: Бойко Рашков е шеф на предизборния щаб на Радев, да отговори кой е заплашвал Спецов! (ВИДЕО)

Румен Спецов пет пъти е изпращал уведомления до "сламения човек", на когото е продал фирмата си със задължения, за да издължи на хазната тези 1,5 млн. 

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени