Бойкот на листата на Нинова и в БСП-Хасково

Според запознати председателят на общинската организация на БСП Хасково Камен Тодоров е направил отвод на всички номинации от Хасково за кандидат-депутатската листа.

Камен Тодоров
Камен Тодоров Източник: Хасково Прес

Хасково е поредната област, в която възникна напрежение покрай подреждането на листата. И на тези избори водачът е спуснат от "Позитано" 20, като това е Владимир Маринов от АБВ, който е заместник-кмет на община Родопи, Пловдивско. Той заема мястото на Велизар Енчев, който Нинова изпрати да води листата в Кърджали, съобщава сайтът "Червен ефир".

Вчера, по време на заседанието на Областния съвет на левицата, всички 8 членове на Общинската организация от Хасково, начело с общинския председател на БСП Камен Тодоров, напуснали заседанието още в началото. Мотивът за категоричната им позиция бил начинът, по който трябвало да се гласува подредбата на листата, а именно с висшегласие. По-късно от ОбС Хасково изпратиха и декларация, чийто текст публикуваме по-долу без редакторска намеса:


ДЕКЛАРАЦИЯ

​Уважаеми другарки и другари,

Уведомяваме Ви от името на делегатите на Общинската организация на БСП Хасково, че напуснахме заседанието на Областен съвет на БСП Хасково, което се провежда в момента.
В една изключително критична ситуация в държавата, в момент, когато трябва да покажем разум и да положим максимални усилия за консолидация в името на изборния успех на коалиция "БСП за България" и достигнем до колкото се може повече наши съграждани, получихме подготвен задкулисен сценарий и нетолерантност, в условията на които да протече цялото заседанието. Това е нашето мнение и отказваме да участваме в подобни безпринципни практики. За съжаление отново бе направен опит, както и преди изминалите избори за 45-ти парламентсъжаление отново бе направен опит, както и преди изминалите избори за 45-ти парламент за игнориране на Хасковската партийна организация.

Решението бе единодушно взето от членовете на Областен съвет Хасково, които са излъчени/избрани и по право от Общински съвет Хасково, а именно:
1. Камен Тодоров;
2. Виктор Годжов;
3. Татяна Пальова;
4. Делчо Митев;
5. Паскал Арнаудов;
6. Васил Жечев;
7. Смиляна Нитова;
8. Богдан Кирилов.

 

При последваща информация ще я сведем до Вашето знание. Имаме намерение и разчитаме и на Вас това да остане вътрешна информация за организацията, защото предстоят важни и тежки избори, а ние не трябва да показваме дори и най-малките несъгласия помежду си пред обществеността. Нека работим всеотдайно и с енергия за успешни предстоящи избори"

 

В крайна сметка листата с кандидати за народни представители е била подредена с решение на Областния съвет, като областният председател Емилия Масларова лично се е обадила за съвет на лидера на БСП Корнелия Нинова, която от своя страна им обяснила, че второто място в листата може да бъде решено от Националния съвет и ги посъветвала да го оставят празно.

Листата на БСП за област Хасково, гласувана от Областния съвет, е в следния вид:

​Водач е Владимир Маринов от АБВ. Второто място ще е отредено за представител от Хасково, който ще се определи от Националния съвет на партията. На 3-то място в листата е Георги Илиев, общински съветник в ОбС Свиленград и бивш председател на общинската организация на БСП в Свиленград. Четвърта е Диляна Комитова, общински съветник в ОбС Харманли. На 5-то място е Пламен Панев, председател на общинската организация на БСП в Димитровград. 6, 8 и 12-то място са отредени за коалиционни партньори и граждански квоти.  7-мо място е за Богдан Кирилов, общински съветник в ОбС Хасково, девети е Никола Георгиев, общински председател на БСП в Симеоновград. На 10-то място е Владимир Бамбалов, общински съветник в ОбС Любимец. 11-та позиция е за Михаил Димитров от Любимец. Тринадесети е Калоян Калоянов от Симеоновград, следван от Атанас Атанасов, зам.-председател на общинската организация на БСП в Тополовград. На 15-то място в листата е юристът от Хасково Смиляна Нитова, която беше народен представител в 44-тото НС. Според запознати председателят на общинската организация на БСП Хасково Камен Тодоров е направил отвод на всички номинации от Хасково за кандидат-депутатската листа.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени