БСП иска спешни промени в НПК срещу каналджиите, ГЕРБ ще ги подкрепа

Внесените от БСП промени в НК получиха подкрепа от ГЕР

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: Zonanews

"И днес сме свидетели на гонка между полиция и мигранти, живеем като в гангстерски филм. В Бургас загинаха двама полицаи, един беше застрелян на границата, вчера друг беше тежко ранен. Всички призоваван институциите да вземат мерки и парламентът трябва да промени НПК, като завиши наказанията за тези, които прекарват мигранти", заяви от трибуната на Народното събрание Корнелия Нинова.

 

Тя припомни, че още на 8 ноември от групата на БСП са внесли законопроект, който предвижда повишение на наказанията. "Моля да се намесите и днес да бъде променен дневния ред на правна комисия", призова Нинова председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

 

Нинова заяви, че още при първия случай са реагирали, като настоя предложенията им още днес да бъдат разгледани в правна комисия.

 

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Радомир Чолаков (ГЕРБ-СДС) каза, че ще предложи внесените от "БСП за България" промени в Наказателния кодекс да бъдат първа точка в дневния ред на комисията.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени