БСП определя на пленум кандидатските листи за евроизборите

Излъчени са около 100 номинации за представители в Европейския парламент

БСП
БСП Източник: Zonanews

Пленум на БСП определя кандидатските листи за парламентарните и за европейските избори. Общинските и областните конференции за евровота вече са се състояли във всички партийни структури в страната, съобщи БНР.

 

Излъчени са около 100 номинации за представители в Европейския парламент, от които ще бъдат определени листите с кандидатите. Хора с обществен опит и авторитет, високи нравствени качества, висше образование, експертен опит, комуникативност - това са част от критериите, които БСП ще прилага към кандидатите си за депутати.

 

Сред политиките са пълноценно влизане в Шенген, връщане на нелегалните мигранти в държавите по произход, нов икономически модел, равенство на земеделските субсидии, акцент върху зелената сделка. На 1 май БСП кани над 20 партии в левия и патриотичния спектър и над 20 граждански сдружения на дискусия за модерна лява политика.

Още от "Политика"

Премиерът Главчев: Пожарите на територията на България за овладени, приемаме програмата за компенсиране на пострадалите

Предвижда се подкрепа също за хората, които не са регистрирани като земеделци, но са загубили домашните си животни заради пожара

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов: Трябва да се върнем към корените на демокрацията

Относно скандалът между президентството и МВнР относно назначаването на Николай Ненчев като посланик на България в Украйна Борисов заяви, че не вижда нищо лошо в това и го нарече просто "институционален спор"

Прочетете повече прочетете повече

Делян Пеевски изпрати в МВР, Прокуратурата и ДАНС доклада за корупцията в Агенция "Митници"

Шумният скандал е свързан с разкрития за корупционни практики в Агенция "Митници" и участието на висши държавни служители, протежета на "Продължаваме Промяната", политици от ПП-ДБ и контрабандисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени