БСП остава в коалицията, подкрепя актуализацията на бюджета, не иска предсрочни избори

С 92 гласа "за", 9 "против" и 5 "въздържали се" Националният съвет на БСП прие, че провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната е нецелесъобразно

БСП
БСП Източник: Zonanews

 БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя  актуализацията на бюджета, провеждане на извънредни парламентарни избори не е решение. Това е позицията на Националния съвет на партията. Заседанието приключи без изявления на лидера Корнелия Нинова.

 

Решено е да се водят разговори с "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за програма за управление в рамките на сегашната коалиция, със срок до края на годината. С 92 гласа "за", 9 "против" и 5 "въздържали се" Националният съвет на БСП прие, че провеждането на извънредни парламентарни избори сега в страната е нецелесъобразно.

 

БСП остава в управляващата коалиция и подкрепя актуализацията на бюджета. БСП призовава да се приемат и законите, касаещи Плана за възстановяване и устойчивост. Възлага се на председателя на БСП, Изпълнителното бюро и Националния съвет да проведат разговори с партиите "Продължаваме промяната", "Има такъв народ" и "Демократична България" за изработка на програма за управление на държавата в рамките на сегашната коалиция със срок до края на годината - с цел преодоляване на кризите чрез приемане на актуализацията на бюджета.

 

Филип Попов и Драгомир Стойнев обосноваха решението така: "Тук е въпрос на отговорност България да не бъде хвърлена за трети пореден път от "Има такъв народ" в предсрочни избори и в хаос". На въпроса: Кирил Петков ли е този политик, който трябва да ви обедини, последва отговор: "Не!".

 

Социалният министър Георги Гьоков е на мнение, че актуализацията на бюджета не може да бъде частична: "Мисълта, че можем да приемем бюджета на Държавното обществено осигуряване, без да приемем големия бюджет, е много наивна", коментира Гьоков.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени