БСП реши да върне мандата на 7 септември

Това реши Националният съвет на бившата комунистическа партия

БСП
БСП Източник: Zonanews

БСП реши да върне мандата на 7 септември, вторник, съобщава "Фокус". Това реши Националният съвет на БСП. ПГ на "БСП за България" няма да излъчи кандидат за министър-председател. "За" гласуваха 108 членове, "против"- 6 и "въздържали се"- 8.

"Направихме макимални усилия да има кабинет и работещ парламент. Знаете резултата. Всички ни отказаха. Няма смисъл да продължваме. Връщаме нереализиран мандат. Доволни сме, че поне днес приеха да се ускори работата по бюджета. Президента може да задържи разпускането на НС за да се приеме. Благодаря на вс депутати на БСП за усилията", каза на брифинг Нинова. 

Тя информира, че е имало различни предложения кога да върнат мандата. "Имаше предложения да е днес или утре или да държим още повече. Не искаме да е веднага за да има шанс за бюджета. Утре има извънредно заседание на комисия, после на парламента. Това ни задържа. Има последен опит за съгласие. Вече има всякакви предложения от всички групи. Дано не се допусне популистко наддаване без резултат. Не знаем кога президента ще насрочи избори. Обвързваме връщането само с бюджета. Няма други аргументи", допълни още председателят на БСП. 

Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени