БСП са изчистили забележките около коалиционното споразумение

Любомир Каримански от ИТН заяви, че докато няма окончателен текст, трудно може да се каже дали ИТН са доволни от документа

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БНТ
Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще насрочи Национален съвет на партията, едва след като получи коалиционното споразумение с разпределение на мандатите и разписани политики. Това каза Нинова пред журналисти. Националният съвет на БСП трябваше да се състои днес, но се отложи заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение. На Съвета левицата трябва да разгледа структурата на МС и персоналните предложения на партията. 
 
Лидерът на БСП обаче подчерта, че са изчистили неяснотите около споразумението. Поясни, че в него няма квотно партийно разпределение.
 
Любомир Каримански
Любомир Каримански Източник: БНТ
Любомир Каримански от ИТН заяви, че парламентарната група обсъжда коалиционното споразумение от 17.00 ч. Докато няма окончателен текст, трудно може да се каже дали ИТН са доволни от документа. Той подчерта, че бъдещите министри ще се уточнят, когато се подпише споразумението. Каримански посочи, че реалистични срок за подписване на коалиционното споразумение ще даде мандатоносителят.
 
Андрей Гюров
Андрей Гюров Източник: БНТ

Андрей Гюров, председател на ПГ на ПП заяви, че до часове или дни ще има окончателно коалиционно споразумения. Каза още, че разликите не са големи. 90% е постигнато съгласие. Нито отрече, нито потвърди квотното партийно разпределение на министрите.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени