БСП в Бургас призовава виденовиста Павел Маринов да напусне Общинския съвет

Преди две седмици Павел Маринов обясни защо е предпочел движението на Жан Виденов пред БСП

Павел Маринов
Павел Маринов Източник: You Tube

Ръководството на Общинския съвет на БСП-Бургас излязоха с изявление след като стана ясно, че Павел Маринов, избран с тяхната листа, иска да напусне групата им в местния парламент.

 

Преди две седмици Павел Маринов обясни защо е предпочел движението на Жан Виденов пред БСП - ръководството на БСП го е подразнило с противоречието между думи и дела. Недоумение за него будят политическите практики, които ръководството провежда през последните години-решенията в Народното събрание, отсъствието на групата от Народното събрание, липсата на комуникация с местните структури на БСП, несъобразяването на специфичните политики, които БСП и местните органи на власт трябва да провеждат съвместно с другите партии, налагането на безпринципни решения, без да се съобразяват с тези конкретики- по думите му, светът е в друга фаза на развитието си и тези дребни на пръв поглед неща, които за БСП явно не са важни, за самия Маринов са от значение, казва той пред БНР.

Ето и какво гласи изявлението на бургаските социалистите:

Ръководството на Общинския съвет на БСП-Бургас посрещна с неразбиране заявлението на общинския съветник Павел Маринов, за напускане на групата на общинските съветници на БСП и БСП.  Социалистите и симпатизантите  на БСП от община Бургас са му гласували доверие да ги представлява в общинския съвет на Бургас. Със заявлението си за напускане на групата съветници от БСП и БСП, Павел Маринов вече не представлява друг, освен себе си. Ръководството на Общинския съвет на БСП-Бургас счита, че е морално и достойно  г-н Павел Маринов да напусне и Общинския съвет.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени