БСП върна мандата за съставяне на правителство (ВИДЕО)

Корнелия Нинова обоснова решението с това, че въпреки усилията на левицата, не са успели да получат подкрепа от "партиите на протеста"

Корнелия Нинова върна мандата на Радев
Корнелия Нинова върна мандата на Радев

БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен последния мандат за съставяне на правителство. Сега той трябва да разпусне парламента и да насрочи нови избори - трети от началото на годината.

 

"Искам да ви поздравя за отговорния подход за преговорите по съставяне на правителство в рамките на третия мандат. Използвам случая, за да благодаря на министрите и зам.-министрите социалисти в служебното правителство - със своята отговорна работа заслужиха уважението на хората. Уви, чакат ни нови избори и преговори", заяви Радев.

 

Корнелия Нинова обоснова решението с това, че въпреки усилията на левицата, не са успели да получат подкрепа от "партиите на протеста". "Връщаме ви проучвателния мандат. Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа. Не срещнахме подкрепа от страна на "Има такъв народ",  "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!". Поради което ви връчвам мандата неизпълнен", обясни тя.

 

Сега президентът трябва да реши кога ще разпусне Народното събрание и на коя ще е датата ще се проведат парламентарните избори. Радев вече обяви, че ще издаде указ за разпускане на парламента, след като бъде актуализиран бюджетът.


Още от "Политика"

От днес България официално е в предизборна кампания

В изборите за НС ще участват 32 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 11 коалиции, а в изборите за ЕП ще участват 31 политически формации - 20 партии, един независим кандидат и 10 коалиции

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени