Чакъров и Аталай: Може да подкрепим ПП-ДБ за кабинет с втория мандат

Очакваме да има още изключени от ДПС, заяви съпредседателят на партията

Джевдет Чакъров
Джевдет Чакъров Източник: Zonanews

Анонсът на Делян Пеевски за ново начало не притеснява членовете на ДПС, които застанаха на страната на почетния председател Ахмед Доган. За разцепление на ДПС не може да се говори, но очакваме да има още изключени. Ние сме "за" дискусия и дебат за страната към евроатлантически хоризонт на страната. ДПС е преживяло такива моменти. Виждаме всички партии, които се отделят, по какъв път са вървели. Това каза съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров на влизане в парламента в петък. 

 

Той благодари на структурите, които са подкрепили "истинското ДПС". "Бихме проявили разум и готовност за диалог за кабинет с втория мандат. Ще видим каква програма ще предложи ПП-ДБ. Искаме стабилизиране на политическата ситуация, осъзнаваме отговорностите си. Вече се е случвало обединение на политическия спектър и пак може да стане. Ако има добри предложения, може да ги подкрепим", коментира той пред NOVA.

 

По думите му не бива да се стига дотам ДПС да бъде изключено от АЛДЕ. "Нямаме притеснения, вратите са отворени за всички, които споделят принципите на ДПС", допълни Чакъров.

 

Рамадан Аталай също подкрепи думите на съпредседателя - подкрепа за ПП-ДБ е възможна. "Нека всички бъдат спокойни, не искаме да има напрежение. Доган е създал етническия модел за заедност. Ако ни потърсят за разговори за политики и програмата на ПП-ДБ е добра за развитието на България, може да я подкрепим", посочи още той.

 

Рамадан Аталай, ДПС
Рамадан Аталай, ДПС Източник: Zonanews

 

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени