Чалгарят Слави Трифонов: Неподкрепа за правителство на ИТН от партиите на протеста е предателство

Слави Трифонов завъртя обичайните опорки, които вече са непоправимо дискредитирани

Слави Трифонов
Слави Трифонов

"Ако партиите на протеста не гласуват правителството на "Има такъв народ", причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това", написа чалга певецът и създател на "Има такъв народ" Слави Трифонов във Фейсбук.

 

И продължава:

"Подкрепата от така наречените "партии на протеста" към правителството на "Има такъв народ" е повече от логична, защото:

Първо.

Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ.

Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Второ.

Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Трето.

Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.ю

Четвърто.

Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Пето.

Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното - държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Шесто.

С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които "Има такъв народ" води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика".

 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени