Член на НС на БСП: Не е логично Нинова да е вицепремиер

На последните избори имаме вероятно най-ниският резултат на БСП от 100 години, коментира той

Боян Балев
Боян Балев Източник: NOVA NEWS
"Кандидатурата на Корнелия Нинова за вицепремиер и на Иван Върляков за земеделски министър са изненадващи кандидатури. За мен е нелогично, бидейки в оставка, Корнелия Нинова да бъде вицепремиер". Това каза по NOVA NEWS Боян Балев, член на НС на БСП.
 
Той информира, че не е получил коалиционното споразумение и е запознат само с частта, публикувана от медиите. "Това е някаква обща част, която е медиите публикуваха. Мисля, че не е редно да е така. Във всички случаи ще бъде трудно", каза той.
 
"БСП не е в позиция да поставя условия, трудно можем да преговаряме, защото първо, на последните избори имаме вероятно най-ниският резултат на БСП от 100 години. Така че ние не сме в пзиция да преговаряме, можем само да се съгласим с това, което ни се предлага. В тази ситуация ние не можем да отидем на нови избори", заяви още той. 
 
Според него утре няма да има гласуване на имена на министри, защто Изпълнителното бюро не предлага нещо такова. "Вероятно конкретните имена ще бъдат гласувани следващата седмица. На този етап са ни изпратили само дневен ред за заседанието на НС - обсъждане на споразумението и анализ на изборния резултат", разкри той.
 
Боян Балев коментира, че има внесена точка за добаване в дневния ред за заседанието на НС утре - за оставката на Корнелия Нинова. "Няма никакъв проблем да има такова гласуване и утре да има временно изпълняващ длъжността временно изпълняващ", каза още той. 
 
 

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени