Човек на Васил Божков-Черепа отново наложен за водач на листата на БСП в Монтана

В средата на септември 2011 г. Атанас Костадинов става съдружник с "Нове Холдинг" на Васил Божков в ООД-то "Нове Дивелопмент"

Атанас Костадинов
Атанас Костадинов Източник: Facebook

Антон Тодоров

Сегашният депутат от БСП Атанас Костадинов отново бе наложен от Нинова за водач на листата на БСП в Монтана, въпреки острите протести на местните червени членове и симпатизанти. Тези, които помнят повече, ще се сетят, че неговото налагане от Нинова в началото на 2017 г. като водач доведе до страховити разпри и сблъсъци там. Днес Нинова отново доказва думите на Георги Гергов, че "няма спирачка" и отново сложи Атанас Костадинов за водач в Монтана. Причината той да е толкова неприемлив дори за червените там е, че като проектант на водния цикъл в града и главен консултант носи вина за това, че водопроводните тръби са покрити с пръст, богата на арсен. От 2005-а до 2009-а Костадинов е зам.-министър на околната среда и водите. Година и половина след краха на социалистите на последните парламентарни избори Костадинов е низвергнат в партията си, но започва многообещаващо бизнес начинание.

През август 2010 г. Васил Божков-Черепа създава ООД "Нове Дивелопмент". В средата на септември 2011 г. днешният водач на листата на БСП в Монтана става съдружник с "Нове Холдинг" на Васил Божков в ООД-то "Нове Дивелопмент". Тази фирма от холдинга на Божков се помещаваше в централата на Черепа в София на ул. "Московска", а управител и собственик на 20 % от капитала беше Атанас Костадинов. Той е бил на тази позиция до април 2013 г. - месец преди предсрочните парламентарни избори, когато е прехвърлил собствеността си на "Нове Холдинг" на Божков. Няколко месеца по-късно е назначен за трети заместник-министър на околната среда и водите със заповед на премиера Пламен Орешарски в правителството на БСП и ДПС. 

Водачът на листата на БСП в Монтана Атанас Костадинов - съдружник на Васил Божков-Черепа в една от фирмите му
Водачът на листата на БСП в Монтана Атанас Костадинов - съдружник на Васил Божков-Черепа в една от фирмите му

Иначе, Корнелия Нинова няма нищо общо с Черепа. И БСП няма нищо общо с Черепа. Също както и Мая Манолова няма нищо общо с Черепа - въпреки, че е ходила да му гали ритоните в офиса, както свидетелстват снимкови материали, разпротранени преди няколко месеца. А не да му иска пари за кампанията си 2019 г. 
Името на Атанас Костадинов беше замесено през 2008 г. в скандал с купуване на гласове на частичните избори в монтанското село Доктор Йосифово, спечелени от кандидата на левицата Цело Илиев. В крайна сметка прокуратурата повдигна обвинения на четири лица от ромски произход за купуване на гласове в полза на БСП, но не откри пряка връзка с Костадинов.

Водачът на листата на уж социалната партия Атанас Костадинов е най-заможният сред депутатите от област Монтана, показват данните от имуществените декларации, публикувани на страницата на КПКОНПИ. Няма как да е иначе, другарят Васил Божков не си оставя хранените хора без "мамбо". От документа е видно, че социалистът има 147 620 лв. налични пари, 52 563 лв. влог в банки, дал е назаем 374 674 лева и те са вписани в графата "вземания".

А един от редовите социалисти в БСП-Монтана Илия Миладинов направо срива със земята "Позитанския парашутист" Атанас Костадинов преди няколко месеца. Разтърсващият текст може да бъде прочетен тук


Редовият социалист от БСП-Монтана Илия Миладинов буквално срива със земята представителят на бизнес-социализма, както го нарича
Редовият социалист от БСП-Монтана Илия Миладинов буквално срива със земята представителят на бизнес-социализма, както го нарича`
Редовият социалист от БСП-Монтана Илия Миладинов буквално срива със земята представителят на бизнес-социализма Атанас КостадиновОще от "Политика"

Министър Тагарев към украински военнослужещи: България подкрепя Формулата за мир на президента Зеленски

Той ги увери в подкрепата за легитимните усилия на Украйна да възстанови териториалната си цялост в рамките на международно признатите граници от 1991 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени