Д-р Мирослав Ненков: Русофилски отрепки плюят срещу Запада, защото там нищо няма да им се размине

Ориенталското отношение към правилата ни разказва играта

Д-р Мирослав Ненков
Д-р Мирослав Ненков Източник: Скрийншот/bTV

"Както сме тръгнали, вървим в петък да върнат руската телевизия. По времето на така "красивия и вкусен" комунизъм в петък, вместо "По света и у нас", гледахме "Время" и след това следваше руски филм. Така едно детенце попитало баща си: "тате, тате, по времето на османското робство турска ли е била телевизията?".

 

Това коментира пред "Дарик" бившият служебен здравен министър във второто служебно правителство на Росен Плевнелиев през 2014 г. д-р Мирослав Ненков.

 

"В Румъния имало 100-хиляден митинг срещу корупцията. Същото може да стане и у нас, но от къде ще намерим 100 000 румънци? Тук винаги чакаме някой друг да свърши работата. Двете робства – турското и комунистическото, ни разказаха играта по отношение на поемане на отговорност. Много се надявам наесен хората да излязат и да гласуват и да не се откажат, защото наистина стана досадно. Ще имаме още избори, няма какво да се случи. Проблемът е в хората, които всичко знаят и могат и си казват "аз на тия за какво да им гласувам", а не толкова в онези, които се съгласяват срещу 2 кебапчета или срещу 20 лева4, добави той.

 

И продължи коментар за арогантното поведение и неспазване на закона от чалга певеца Слави Трифонов. "Много се впечатлих от поста на новия политик г-н Трифонов, който казва, че законът трябва да е за всички, но не и за него. Това ориенталско отношение към правилата ни разказва играта. В Ориента е много важно да имаш предимство и да си по-важен от другите. Затова ставаш някакъв смърдел в ДС, който слухти. Ние живеем в Ориента. Оттук нататък трябва да минат не 45 г., а 200, за да се "оправим" с темпа на обществено развитие. Бих задължил всеки българин да излезе и да види, дори на държавна издръжка, защото там към където се стремим е мед и масло, но с много труд", добави Ненков.

 

"Оплакването и плюенето върху нашенското е много грозно нещо. В края на 80-те години в български завод идват японски инженери, които още на третия ден започват да закъсняват за работа. Хората се разпростират според границите. В западния свят, за който всички русофилски отрепки говорят колко било "зле" затова внимават, защото няма да им се размине. Знаем как японците умират от преработване, но не го правят у нас, защото нищо няма да им се случи. Като отидеш да живееш в чужбина, разбираш колко е хубаво в България, с всичките ѝ просъветски агенти", подчертава д-р Мирослав Ненков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени