Даниел Митов: България закъсня с военната помощ за Украйна

Най-малък потенциал за сформиране на правителство има БСП, каза зам.-председателят на ГЕРБ

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Невъзможно е да се увеличи пенсията с 20% и още куп други неща и да запазим бюджетния дефицит под 3%", заяви народният представител от ГЕРБ-СДС Даниел Митов по NOVA NEWS. Анонсираната среща между ГЕРБ и "Продължаваме Промяната" ще бъде експертна, заяви той. "Все пак е добре, че започва някакъв разговор", поясни Митов.

 

Депутатът смята, че ГЕРБ трябва да опит да направят правителство и че е нормално на първия мандат да се гледа с най-голяма легитимност, защото политическата тежест, която са дали избирателите е най-голяма. Според него втори няма как да се случи, което означава е ред на третия мандат. Митов е на мнение, че най-малък потенциал за сформиране на правителство има БСП.

 

Той допълни, че предстоят още разговори и консултации при президента и тогава може да се мисли за формули за съставяне на кабинет. По негови думи България е закъсняла с военната помощ за Украйна, което се дължи на ПП. Той смята, че решението за изпращане на оръжие е възможност да се модернизира и българската армия.

 

"Асен Василев беше човекът, който измисли този меморандум с Джемкорп - една руска компания, управляваща пари на руски олигарси в Лондон в продължение на десетилетия, след което той беше човека, под чийто натиск бяха вкарани посредници при доставките на газ в България, посредници свързани с Газпром". Той беше човекът, който извоюва дерогация за внос на руски петрол в България. Той беше човекът, който атакува американското посолство на няколко пъти. Вчерашното гласуване за мен е потвърждение, че има проблем в "Продължаваме Промяната", които не са много убедителни в говоренето, че са с проевропейска и пронатовска ориентация", коментира Митов.

 

По повод машинното гласуване, той каза че имат съмнения, че то може би не е "съвсем честно" и припомни, че "ПП и "Демократична България" искат изходния код на софтуера". "Очевидно те също имат съмнения", поясни той. Въвеждането на 100% машинно гласуване е въвеждане на неформален избирателен ценз, технологичен ценз, който лишава голяма част от избирателите от правото на вот, каза Митов.

 

Той обясни, че няма държава в демократичния свят, която да гласува изцяло с машини. По темата за междинните избори в САЩ той очаква републиканците да доминират в Камарата на представителите, а за Сената не е ясно кой ще доминира, но балансите ще са крехки. Митов не смята, че това няма да промени отношението към България.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени