Даниел Митов: Бойко Рашков е подпийнал милиционер

Даниел Митов обвини Румен Радев, че се намесва пряко в назначенията в бъдещото правителство

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: БНТ

"Голяма част от данните на МВР съществуват в главата на Бойко Рашков - леко подпийнал милиционер. Казвам това, което виждам, обяви в ефира на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов. По думите му Рашков е човек, който идва от далечно и мракобесно минало, служи си с похватите на старата Държавна сигурност и е извършил купища нарушения по време на предизборната кампания.

 

Даниел Митов обвини Румен Радев, че се намесва пряко в назначенията в бъдещото правителство и оказва натиск върху преговарящите политически партии. "Очевидно е, че президентът иска роля в този кабинет, който се съставя в момента и най-вероятно ще бъдат оставени някои от служебните министри от служебните му кабинети. Това може да не е нарушение на конституцията, но когато президент по време на едно редовно управление започне да действа през министри, които са били от неговите кабинети - тогава е проблем", заяви Митов.

 

Даниел Митов постави под съмнение и авторитета и възможностите на Кирил Петков да наложи посоката на управление, която иска, на останалите партии в евентуалната коалиция. Според заместник-председателя на ГЕРБ това ще е особено трудно особено, ако всяка партия поеме самостоятелно управлението на отделно министерство.
 
"Хубаво е да заложат на разумната промяна, а не на мечти и неизпълними обещания", изтъкна още Митов. Той заяви, че не е оптимист относно идеята за създаването на министерство на държавните дружества, което да обединява държавните предприятия. По думите му това е още едно доказателство, че наближава ляво управление.
 
ГЕРБ ще е конструктивна, но силна опозиция, която ще наблюдава много внимателно действията на управляващите, каза още Митов. Според него най-големият проблем на българската политика е нейната деидеологизация.
 
"Има определена лява вълна в Европа, тя е в голяма степен и позеленяла също - червено-зелена е. Зеленият уклон е новата рационална утопия, която левите са си припознали като поредното упражнение, с което да променят действителността. Десницата трябва да се противопостави на това и е естествено, че това ще се случи", каза Даниел Митов.

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени