Даниел Митов: БСП предизвика разлом в управляващата коалиция по въпроса за санкциите срещу Москва

С днешната декларация дадохме някаква сила на българския парламент и на правителството

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Скрийншот/ПИК
Ясно и категорично осъждаме действията на Русия, призоваваме правителството да участва активно при нов санционен режим спрямо Москва. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в предаването "Още от деня" по БНТ.
 
Преди два дни поискахме такава декларация, но мнозинството заспа, не си даде сметка за сериозността на ситуацията и не постигнахме обща декларация, каквато поискахме. До днес се чудеха какво да правят. Днес все пак беше приета декларация на парламента, като част от управляващата коалиция - БСП, отказа да гласува членовете в декларацията, които се засягат санкциите. Това си е разлом в управляващата коалиция, заяви депутатът от ГЕРБ-СДС.
 
"В крайна сметка, днес опозицията даде някаква сила на българския парламент и на правителството да има мандат, за да преговаря", подчерта той.
 
За него сред икономическите рискове пред България заради руската военна операция в Източна Украйна са прекъсване на веригите на доставки, повишена инфлация, поскъпване на енергоносителите. Той очаква у нас да се активизират хора, свързани с руския президент, които да се опитват да дезинформират и "да папагалничат руската пропаганда".
 
Според него България трябва да помогне на украинската държава в "максимална степен".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени