Даниел Митов: ГЕРБ иска оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Така се носи отговорност

"Липсва координация между правителствата на България и Турция по контрола на миграционните потоци и пик на трафика на наркотици. Затова и има нужда от редовно правителство, стига толкова сме си играли на детинщини и взаимни обвинения", призова Митов

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

Оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев и на главния секретар на МВР Петър Тодоров поискаха от ГЕРБ заради убийството на граничния полицай. 

 

Очевидно те не са си свършили работата, коментира Даниел Митов от ГЕРБ в кулоарите на парламента. До преди година и половина за подобен тип инциденти не можеше да става въпрос. Липсва координация между правителствата на България и Турция по контрола на миграционните потоци, коментира Митов.

 

За съжаление, наблюдаваме и пик в трафика на наркотици. Не знам дали си даваме сметка доколко е увеличен той и че МВР изобщо не си е свършило работата.

 

Голям проблем започва да става охраната по границата и не можем да направим нищо друго, освен да поискаме оставката на министъра, така се носи отговорност, допълни депутатът от ГЕРБ. И обясни, че в служебно правителство единственият, който може да освободи министъра, е президентът.

 

Затова и има нужда от редовно правителство, стига толкова сме си играли на детинщини и взаимни обвинения, призова Митов. 

Той напомни, че на няколко пъти още от миналата година са предупреждавали, че има проблем с мигрантския поток. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, но не и с това, допълни Митов. 

 

Ремонтът на оградата на границата не е работа на МВР изобщо, има други органи, категоричен бе Митов. В случая ставаме свидетели на проблем, породен от бездействие и непрофесионална работа в МВР, допълни той.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени