Даниел Митов: Готови сме с конструкцията на кабинета

По думите му Асен Василев е готов да решава неравенствата в едно демократично общество през бюджета, като раздава пари. "Очевидно това е ляв подход", подчерта Митов

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Готови сме с конструкцията на кабинета, но няма да я коментирам сега. Когато бъде връчен мандатът, има процедура, предстоят разговори с другите партии, преговори - процедурата ще бъде изпълнена. Това каза в "Още от деня" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.


"Ще направим всичко възможно, за да разговаряме с политическите партии, с които смятаме, че има шанс по някакъв начин да дефинираме ясно решенията, целите и предизвикателствата, които стоят пред българското общество, заяви той.

Посочи, че с "Продължаваме промяната" имат идеологически различия по отношение на това как се управлява публичният ресурс.

 

По думите му Асен Василев е готов да решава неравенствата в едно демократично общество през бюджета, като раздава пари. "Очевидно това е ляв подход", подчерта Митов.

 

Според зам.-председателя на ГЕРБ основният въпрос в момента е да се дефинират ясно проблемите и да се търсят общи решения, а моралът в политиката е да можеш да разговаряш и да формираш добро управление на базата на ясни политически избори. Разговор за управление досега не е имало.

 

"Но е нормално, търсейки пресечни точки с останалите партии, да идентифицираме Демократична България като идеологически най-близки към нас, въпреки че на мен ми е трудно да си обясня тяхното коалиционно поведение по отношение на БСП", коментира Митов.

 

Даниел Митов заяви, че е скептичен по отношение на шансовете с втория мандат да бъде съставено правителство. Що се отнася до първия мандат - ако се подходи отговорно и сериозно и от другите партии и ако те не изберат да играят игра, която вреди на обществото, правителство може да има.

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени