Даниел Митов: Консултации в американското посолство не е имало

Според него "Продължаваме промяната" бягат от съставяне на правителство

Даниел Митов, ГЕРБ
Даниел Митов, ГЕРБ Източник: Zonanews

В американското посолство консултации не е имало. Това коментира народният представител от ПГ на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на ГЕРБ Даниел Митов в ефира на БНТ. Той отговори на въпрос какво се е случило в американското посолство в България и как са минали консултациите там.

 

"Има определено тенденция в последните години определени чисто протоколни мероприятия да се преувеличават. В посолството консултации не е имало. Ако говорим за консултации, сигурно по-интересно е било в президентството", каза Митов.

 

Той добави, че в американското посолство е имало протоколна закуска. "Проблемът е в говореното и по-специално на вицепремиера в оставка и министър на финансите Асен Василев. Той прояви не просто непрофесионализъм, показа пълна липса на дипломатическа хигиена. От подобни приказки като неговите на това, че някой някъде бил шушнал какво правителство трябва да се прави, тръгват и подобни конспирации. Посолствата, особено съюзническите, е нормално да се интересуват дали в България ще има правителство", коментира Митов.

 

Депутатът от ГЕРБ заяви, че посолствата разговарят с всички политически партии. "Пристига нов политически съветник, тръгва си стария. Поздравихме ги и двамата", каза Митов.

 

Според него "Продължаваме промяната" бягат от съставяне на правителство. "Надробиха такава каша в държавата, че в момента, единственото нещо, което им остава да направят, е да си измият ръцете с евентуално служебно правителство. Трябва да избягат, както избягаха по казуса със Северна Македония", отчете Митов.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени