Даниел Митов: Минеков е еманация на овластената арогантност и простащина (ВИДЕО)

Минеков отиде до централата на ГЕРБ, но не се качи при представителите на партията

Томислав Дончев, Даниел Митов, Росен Желязков
Томислав Дончев, Даниел Митов, Росен Желязков

Служебният министър на културата Велислав Минеков влезе в централата на ГЕРБ. По-рано днес от ведомството пуснаха съобщение, че той ще връчи писмо във връзка с процедурата по освобождаване на двата етажа, където се помещава партията.

Представители на ГЕРБ очакваха министъра да се качи, той обаче застана пред аснсьора и заяви, че чака представител на партията да слезе. По думите на Минеков писмото е с уведомителен характер. Служебният министър на Радев заяви, че ако никой не слезе, документът ще бъде изпратен и по административен път. В крайна сметка той остави писмото на портиера и си тръгна.

 

На въпрос на журналисти, дали това не е наказание той заяви: "Не е наказание. Трябва да спасим НДК. НДК трябва да се справя със собствения си бюджет. Трябва да има печалба", заяви той.

 

В офиса на партията очакваха Минеков да се качи, но това не се случи. "Това не ви ли напомня за времена от педи 30 години", попита медиите зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

 

Той не е принципал на тези помещения, не знам какво прави тук изобщо. Хванал се е за Министерството на културата и държи да остане там като редовен министър. Взима пример от г-н Рашков и неговите репресии, явно иска да стане любимец на новата управляваща коалиция. Това са мотивите, защото нямаме правни основания да освобождаваме помещенията ни. Това сподели заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов след акцията на Велислав Минеков.

 

По думите му Минеков е "еманация на овластената арогантност и простащина". Митов допълни: "Това е опит за отмъщение и някаква криворазбрана справедливост. Този човек в момента, с мотивацията на г-н Радев, се занимава с това да възстановява своето емоционално възприятие за справедливост".

 

"Всяка партия има право на централа. Ние разбрахме за посещението на Минеков от съобщение на Министерство на културата. Всички си даваме сметка, че този спектакъл се прави, за да удовлетворяват очакванията на онези, които се радват на всички малки или големи процеси на изчегъртването на партия ГЕРБ", допълни Росен Желязков.

Още от "Политика"

Министър Тагарев към "местните руснаци" от опозицията: Лицемерно е да призовавате за мирни преговори, докато Русия води

Той определи като "дезинформационни внушения", че България ще бъде въвлечена във война с Русия заради военната си помощ за Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Христо Иванов: Днес видяхме, че има конституционно мнозинство

Що се отнася до избора на главен прокурор и състава на висшия прокурорски съвет, в този съвет ще надделее парламентарната, обществената квота – много е важно да я наречем по този начин, допълни Иванов

Прочетете повече прочетете повече

Деян Николов от "Възраждане": С източника на клеветите ще се видим в съда

Поднасяме извиненията си на избирателите ни, че човек с подобно поведение е попаднал в листите ни за общински съветници.", написа в социалната мрежа председателят на групата на "Възраждане" в СОС

Прочетете повече прочетете повече

Народните представители обсъждат промените в Конституцията

Сред текстовете, които ще бъдат обсъждани до последно са разпределението на местата в новия съдебен съвет, мандатите председателите на Върховния касационен и административен съд и главния прокурор и промените с начина на сформиране на служебните правителства

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени