Даниел Митов: Много е притеснително вътрешен министър да държи сметка на партиите срещат ли се, или не

МВР се намеси пряко в изборния процес, заяви той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Булфото

В българската политика се борави непрекъснато с измислици и внушения. Пресконференцията на Бойко Рашков беше точно това. Историята на Рашков предполага да му нямаме доверие. Той твърдеше в предишната кампания за вота за някакви подслушвания, после се оказа нещо различно. Бойко Рашков говореше за някакви сакове и чували,  които после ГДБОП отрече това твърдение. Като не знаят да разберат и тогава да говорят, а не да участват в предизборната кампания, което е недопустимо, особено от служебен кабинет. Това каза в предаването "На фокус с Лора Крумова" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

Изборите на 14 ноември вече са манипулирани, защото МВР се намесва пряко в изборния процес - нещо, което е абсолютно забранено и се случва само в авторитарни държави, добави Митов. Зам.-председателят на партията смята, че трябва да се установи цялата истина, а не да се излиза с половинчати твърдения.

 

"На пресконференция в предизборна кампания от страна на човек, който вече от години е злоупотребявал с позицията си и с доверието на българските граждани - да излиза и да говори неща, които се оказват неверни", смята Митов. И продължи: "Рашков твърдеше, че Борисов има банка, БНБ го опроверга, твърдеше, че има подслушвания, оказа се, че няма. Действията на Рашков и Радев са на хора, които се провалят в управлението и са в безизходица, добави бившият външен министър".

 

Зам.-председателят на ГЕРБ коментира, че в авансовите плащания няма нищо лошо, те са застраховани и когато има някакви факти, тогава трябва да се говори, ако разследващите органи евентуално разкрият някакви нарушения, фирмите да си понесат отговорността.

 

Има решение на партийния ни орган да не се коалираме с БСП, не е имало среща между ГЕРБ и ДПС, това е поредната спекулация на Рашков. Всички го потвърдиха, отговори той на въпрос относно фалшивата информация, която служебният вътрешен министър разпространи преди дни. 

 

Ние не оторизираме кметовете си да се срещат с когото и да е било. Това са хора, които се ползват с доверието на местните хора, не съм разпитвал г-н Панов с кого се е срещал и какво са си говорили. Кметът на Свищов не е кандидатура на ГЕРБ. Така отговори Даниел Митов на въпрос за срещите на кметовете на Велико Търново и Свищов с Делян Пеевски. 

 

Ще направим всичко възможно представителите на ПАСЕ и ОСС да разберат какво се случва в България. Има 228 машини, които са докарани извън рамките на договора, ЦИК не знае нищо затова, държавата охранява тези машини, кой в МВР е подписал документите да се охраняват тези машини. За да сме сигурни, че изборите са честни, трябва да се броят контролните разписки, добави Митов. 

 

 

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Заводът за преработка на отпадъци ударно запълва депото в София и сепарира два пъти по-малко материали за реци

Проверка на терен от общинските съветници на ГЕРБ през април показа, че на депото на София се заравя РДФ-гориво, вместо то да бъде реализирано

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени