Даниел Митов: Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет, един от тях е Рашков (НА ЖИВО)

Рашков се държи като папарак на регионален вестник, допълни Томислав Дончев

Брифинг на ГЕРБ
Брифинг на ГЕРБ

За пореден път Рашков демонстрира арогантност. Изпратил е до ЦИК страничка и половина за проверката, което е компилация на вече известни факти. Единствената работа, която е свършена, е от секретарката на Рашков. Изобщо не е ясно какво се проверява, Рашков не може дори себе си да провери. В същото време тормози хора по страната и работи с фантазии и халюцинации. Това каза на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ зам.-председателят на партията Даниел Митова. 

 

ОССЕ казва,че правителството трябва да се сдържа от изказвания в полза на партия. За да гарантираме някаква честност и гаранция на изборите, ЦИК трябва да се намеси. Най-големите купувачи на гласове се намират в служебния кабинет, един от тях е Рашков-раздава по 650 лв. бонуси на служителите, Комитова-кошници с гъши дроб и вино. Затова ли се теглят дългове, риторично попита Митов.

 

Радев не намери време за дебат или интервю, а днес прави изявления-не е Нова година. Той прави кампанията си на гърба на Конституцията. България върви стремително да се превърне в страна от Третия свят, коментира още той.

Томислав Дончев допълни, че поредица от случаи говорят за раздвоение на личността при вътрешния министър. "Рашков силовашки участва в изборите, които по закон само трябва да организира. Имаме и метараздвоение - той трябва да проверява сам себе си за изборния процес. Той знае всеки какво е закусвал, кой с кого се е срещал, държи се като папарак на регионален вестник", коментира Дончев.

И допълни: "Имаме няколко прости предложения - да се публикуват имената на лицата,които са участвали в конфигурирането на софтуера. Да се публикуват серийните номера на всички машини, които участват и не участват в изборния процес, за да може всеки да провери какво наистина се случва. Трябва да се публикуват транспортните планове". 

Ще внесем жалба в ЦИК след малко, в която имаме 4 основни конструктивни предложения, добави административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. 

 

"Настояваме разписките да се броят на 100%, ВАС не е забранил това, поради което няма основание ЦИК да определя секции, в които да се броят. Настояваме разписките от двата избора да се поставят в 2 отделни кутии. Осигуряване на наблюдатели IT-специалисти, които да наблюдават изборния процес във връзка с машини и софтуер. В тази част доверие вече не съществува, след изнесените данни за приятелско-семейния кръг", заяви Паунов. 

Рашков борави непрекъснато с недоказани твърдения, които са недоказуеми. Твърдеше, че Борисов има банка, че има незаконно подслушване. Всяко нещо е неистина, заяви Даниел Митов. И допълни, че систематично се рушат демократични принципи. "Защо до всяка наша шатра и клуб има патрулка? Рашков се занимава единствено да следи хората от ГЕРБ, да ги арестува и плаши. Това се прави само в авторитарни държави", възмути се зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"Вие позиционирате Рашков като участник в изборите, защото до всяко едно наше изказване слагате негово. Не знам колко е реалистично да поставим IT специалист във всяка секция, чисто организационно. В режим сме не да вземаме устойчиви решения, а да предлагаме мерки за гарантиране на честността на изборите", обясни Томислав Дончев. И заяви, че ГЕРБ-СДС има амбицията да спечелят изборите. 


Цветомир Паунов коментира, че е пропуснато ценно време. "Всяка една стъпка, макар и закъсняла, ще повиши доверието. Рашков не е стъпвал в ЦИК, не е направил нито 1 работна среща, а отговаря за изборите", разкри Паунов. 

 

Още от "Политика"

Даниел Митов: Трябва да се прекрати глупавата теза, че едва ли не заради "Балкански поток" е започнала войната в Украйна

Надяваме се ПП-ДБ да се научат как се реализират тези проекти и как се отстояват интересите на страната, подчерта Теменужка Петкова

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени