Даниел Митов: Не мога да приема колениченето на ДБ пред президента

Ние ще бъдем градивна, активна и остра опозиция, увери той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: bTV

Аз не мога да приема колениченето на "Демократична България" пред президента. Ние не знаем как вървят преговорите и какъв състав на кабинета ще предложат "Има такъв народ". По време на кампанията "Има такъв народ" обясняваха, че няма да започват разговори с БСП и ДПС. Разбра се, че това е предизборен трик. Сега се обърнаха към БСП и ДПС, гласуваха си председател на парламента заедно с ДПС. Ще видим четворна или петорна коалиция, в която формулата 3-5-8 ще се преформатира в нещо още по-порочно. Има формални и неформални коалиции", каза в предаването "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

"Рашков си позволи да използва нелигитимно Министерството на вътрешните работи и да притиска членове и симпатизанти на ГЕРБ, бяха викани в полицията, че няма да участват в предизборната кампания. Ако ще си говорим за нещо, което е правил Цветан Цветанов преди 10 години, аз предлагам да не го водим този разговор. Днес Рашков от трибуната на парламента да заплаши със саморазправа лидера на опозицията, това е безобразие", подчерта той.

 

Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще бъдем градивна, активна и остра опозиция. На България ѝ е нужно управление. Партиите, които се опитват да го сглобят в момента, трябва да го направят. "Ние не можем да отидем при човек, който през последните години раздели нацията. Назначи няколко тонтон-макута (вуду чудовище в хаитянската креолска митология, бел. ред.) в служебния кабинет, които вилняха по време на кампанията, в полза на всички останали партии и атакуваха нас, излизаха с внушения и клевети, които в момента започват да се разглабят и разпадат, правиха се неверни внушения", коментира Даниел Митов.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени