Даниел Митов: Не мога да приема колениченето на ДБ пред президента

Ние ще бъдем градивна, активна и остра опозиция, увери той

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: bTV

Аз не мога да приема колениченето на "Демократична България" пред президента. Ние не знаем как вървят преговорите и какъв състав на кабинета ще предложат "Има такъв народ". По време на кампанията "Има такъв народ" обясняваха, че няма да започват разговори с БСП и ДПС. Разбра се, че това е предизборен трик. Сега се обърнаха към БСП и ДПС, гласуваха си председател на парламента заедно с ДПС. Ще видим четворна или петорна коалиция, в която формулата 3-5-8 ще се преформатира в нещо още по-порочно. Има формални и неформални коалиции", каза в предаването "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

 

"Рашков си позволи да използва нелигитимно Министерството на вътрешните работи и да притиска членове и симпатизанти на ГЕРБ, бяха викани в полицията, че няма да участват в предизборната кампания. Ако ще си говорим за нещо, което е правил Цветан Цветанов преди 10 години, аз предлагам да не го водим този разговор. Днес Рашков от трибуната на парламента да заплаши със саморазправа лидера на опозицията, това е безобразие", подчерта той.

 

Правителство се прави в парламента, не при президента. Ние ще бъдем градивна, активна и остра опозиция. На България ѝ е нужно управление. Партиите, които се опитват да го сглобят в момента, трябва да го направят. "Ние не можем да отидем при човек, който през последните години раздели нацията. Назначи няколко тонтон-макута (вуду чудовище в хаитянската креолска митология, бел. ред.) в служебния кабинет, които вилняха по време на кампанията, в полза на всички останали партии и атакуваха нас, излизаха с внушения и клевети, които в момента започват да се разглабят и разпадат, правиха се неверни внушения", коментира Даниел Митов.

Още от "Политика"

Общинските съветници от ПП-ДБ-СС в столицата искат кметът Терзиев да забрани честването на руския Ден на защитниците на

България е една от държавите най-обилно "обгрижвана от Руската пета колона, чиито пипала са плъзнали във всички сфери на нашия обществен и политически живот

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени