Даниел Митов: Не съм чул "Дарик" да се оплачат на "Репортери без граници"

Нинова трябва да върне мандата утре, иначе нарушава конституцията

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: Zonanews

Управляващите се самосвалиха, защото са във властта заради самата власт и постовете. Това мнение изрази в студиото на "Събуди се" по NOVA Даниел Митов, зам.-председател на ГЕРБ.

 

"Те се самосвалиха. Защото управляващите партии са се хванали за властта – просто заради самата власт. И то си пролича от този "запис". В този разговор на ДБ си пролича, че те нямат нищо общо с другите, но седят заради самата власт, заради столчето", заяви той.

 

Ясно е, че в момента, в който дадена тема не е изгодна, се опитваш да охулиш отстрещната страна с предполагаеми негови грехове, заяви Митов като реакция на опитите на водещата за пореден път да претопля стари "манджи" и да говори за записи отпреди 7-8 и повече години. 

 

"За нашите записи сме си носили отговорността, ако обичат сега те да си носят своята отговорност. Нареждането да се свали от сайта на "Дарик", очевидно свободна медия, която за тях е проблем със своята свободност, да се свали записа е скандално. Не съм чул "Дарик" да се оплачат на "Репортери без граници" - това ли е отношението към свободата на медиите", възмутено коментира бившият външен министър. 

 

"Лидерът на БСП Корнелия Нинова трябва да върне мандата утре в 17 ч. Ако не го направи, тя нарушава конституцията. Това й беше подсказано и от президента Румен Радев", бе категоричен зам.-председателят на ГЕРБ.

 

"Партиите искат различни неща в  различни моменти от политическия живот. Имат техните мотиви, след като се натрупа критична маса от политически желания в една и съща посока – се отива натам. Очевиден е провалът на правителството", отговори Митов на въпрос дали се задават предсрочни избори.  

 

По думите му обаче, когато има очевидности и ясно несправяне със задачите – отиването на избори е съвсем нормално. "Това е и желанието на голяма част от българските граждани. Като гледам социологията - е 50 на 50. Нашите избиратели искат да се отиде на избори". 

И допълни: "Кой ще е бъдещ партньор - решават българските избиратели. Когато отидем на избори, когато станат ясни резултатите от изборите - тогава ще се решава кой ще е бъдещ партньор и кой не. И то на базата на общи ценностни и философски разбирания за това в каква посока трябва да се движи държавата и политическите решения"

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени