Даниел Митов: Не виждам как ГЕРБ би подкрепила правителство, предложено от този парламент

Няма как разговорите за бъдещето на България да са без ГЕРБ

Даниел Митов
Даниел Митов

"Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас". Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател.

 

Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление: "Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук".

 

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент. "В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа", смята Митов.

 

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек - президентът Румен Радев: "Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос".

 

Митов заяви, че служебният кабинет работи с полуистини: "Става ясно, че когато изнасяш непълна информация, няма как да заблудиш за дълго хората. В крайна сметка ще стане ясно, че нищо незаконно и нищо проблемно не се е случило. Това е въпрос на политика, ако някой друг има друг подход и друг начин за управление, да влезе да управлява и да видим до какви резултати ще доведе. ... И за ББР, и за т.нар. авансови плащания за строеж на инфраструктура има ясна политика и тя не е от времето на ГЕРБ, това е практика, който е от преди ГЕРБ да бъде създадена. Става въпрос за съвсем практичен подход при строежа на инфраструктура. Ще има начин да се отговори на всички тези обвинения. Оказва се, че няма престъпления, а е въпрос на подход. Ако аз разбирам правилно, тези авансови плащания са, за да се закупуват материали, с които фирмите да строят".

 

Според Даниел Митов е нелогично поведението на "Има такъв народ", които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени