Даниел Митов: Обещанията трябва да са реални и изпълними

Митов добави, че структурата на служебното правителство е направена така, че избирателите на "Демократична България" да свикнат с мисълта за следизборна коалиция с БСП

Даниел Митов
Даниел Митов Източник: NOVA
"ГЕРБ през всички тези години е доказвал, че може да върши работа. Обещанията трябва да са реални и изпълними. До момента инфраструктурата на България бе приоритет за нас. Без нея няма как икономиката да върви напред”, каза Даниел Митов от ГЕРБ в предизборен дебат по NOVA.
 
Той очерта новите цели на ГЕРБ - България да стане най-доброто място в региона за бизнес. "В следващия мандат при управление на ГЕРБ ние ще  заложим на няколко неща - първо, дигитална и модерна икономика, България да стане най-доброто място за правене на бизнес, премахване на административни пречки. При управление на ГЕРБ средната заплата ще бъде 2000 лв., минималната заплата ще стане 1000 лв, а пенсията - 600 лв.", добави Митов. 
 
Лошо впечатление остави участието на Минчо Христов, който е коалиционан партньор на БСП и който четеше от листчета няколкото основни опорки на същата коалиция. Удивително е, че преподавател, професор, който е с огромни претенции да обяснява какво е правилното и какво - не, срича като първокласник от написани на ръка листчета с, забележете, основни предизборни обещания на коалицията на БСП. 
 
Митов добави, че структурата на служебното правителство е направена така, че избирателите на "Демократична България" да свикнат с мисълта за следизборна коалиция с БСП. "Когато едно правителство с ограничена легитимност участва активно в предизборната кампани, това лишава българската конституция от нейния смисъл в частта служебен кабинет. Недопустимо е едно правителство да прави това, което сегашното служеебно правителство прави - да заплашва журналисти, да уволнява незаконно", обясни Митов. Той отново постави казуса с новия представител в Надзорния съвет на ББР и изпълнителен директор (кандидат-депутат на последните избори от ДБ), който е бил уволнен от бившата си работа за несправяне със задълженията. "Защо г-н Спецов е още в управлението", попита Митов.  

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени